Nieuws

Hoofdklasse B:
Volendam gaat verder waar het gebleven was

Nabeschouwing
Hoofdklasse
Competitie

 

31 augustus 2019

Volendam miste vorig seizoen de promotie naar de Derde divisie, nadat het lang bovenaan had gestaan. Zelfs riant bovenaan heeft gestaan. Maar toen het puntje bij het paalte kwam bleek Ter Leede toch stabieler. In de nacompetitie was Sparta Nijkerk tweemaal te sterk voor de wijdbroeken. In het nieuwe seizoen meldde Volendam zich na de 1-4 overwinning op Urk direct weer aan de top van de klassering.

 

NSC Nijkerk deed vorig seizoen een stapje terug naar de eerste klasse, maar kwam op eigen kracht weer terug middels het kampioenschap in 1D. De Nijkerkers hielden het goede gevoel vast en uitten dat in een klinkende 3-0 overwinning tegen De Dijk, dat uit de Derde divisie is gedegradeerd. De ooit zo ambitieuze Amsterdamse club lijkt opnieuw een moeizaam seizoen tegemoet te gaan.

 

Rik Weening van Buitenpost (links) probeert Pascal Huser (ACV) van zich af te houden.
Foto: Hans Zwamborn

 

Staphorst won de derby tegen HZVV, promovendus door een ruim kampioenschap in 1E, met 0-2. Achter de Staphorsters waren er drie teams die met 1-0 wonnen. Berkum versloeg SC Genemuiden, SDC Putten won van degradant Eemdijk en Swift won uit bij DETO Twenterand met het kleinst mogelijke verschil.

 

De eerste koploper is echter Purmersteijn. De zondagclub won aan het einde van de middag met 4-0 van Flevo Boys. De ruime zege kwam met name in het laatste half uur tot stand, toen er drie maal gescoord werd.

 

De enige remise van de middag viel bij ACV - Buitenpost. De wedstrijd eindigde in 1-1.

 

Klik hier voor de uitslagen en stand in de Hoofdklasse B.