Nieuws

Derde divisie:
DVS '33 Ermelo op dreef in Amsterdam

Nabeschouwing
Derde divisie
Competitie

 

31 augustus 2019

DVS '33 Ermelo maakt zijn favorietenrol voorlopig goed waar. Ajax was in eigen huis niet opgewassen tegen de Ermeloërs en gingen met 0-4 de teil in. Twee van de vier doelpunten werden overigens gescoord vanaf de strafschopstip. Oktay Öztürk en Olivier Pilon (in twee instanties) scoorden de penalty's, Joshua Patrick nam de beide velddoelpunten voor zijn rekening.

 

Jong Almere City FC doet het nog net ietsje beter dan DVS '33. De jonge profs pakten ook hun tweede overwinning, maar door de 0-3 overwinning tegen zondagclub GOES hebben de Almeerders nu een doelsaldo van negen voor en nul tegen. DVS heeft er vier minder gescoord.

 

Gert Jan van Leiden (Hoek) frommelt de bal in het doel van ODIN '59. De treffer is goed voor drie punten.
Foto: Patricia Maljaars

 

Sparta Nijkerk, Harkemase Boys en Hoek maken het kwintet zonder puntverlies vol. Sparta Nijkerk versloeg VVOG met 1-3, Harkemase Boys was FC Lisse met 0-1 de baas en Hoek noteerde dezelfde cijfers bij ODIN '59. Hoek won de eerste wedstrijd (tegen FC Lisse) ook al met 1-0.

 

Marouane Bakour is vrijgespeeld voor het doel van Ter Leede en scoort 3-0 voor Barendrecht.
Foto: Cees Bakker

 

Voor de eerste keer sinds lange tijd wist Barendrecht weer eens een grote overwinning te halen. Ter Leede werd met 4-1 naar huis gestuurd. Het verschil werd al in de beginfase gemaakt, want na drie minuten stond het al 2-0. Peter de Lange en Bram de Bruin waren de doelpuntenmakers. En toen Marouane Bakour na ruim een kwartier het derde doelpunt scoorde was de wedstrijd in feite gespeeld. Nog voor rust kopte Niels Vorthoren de vierde binnen. Na rust was de productie bij Barendrecht op en kon Ter Leede via Jim Gillissen de spreekwoordelijke eer redden.

 

Excelsior '31 heeft vandaag de eerste drie punten behaald door met 0-2 van SteDoCo te winnen. De ploeg uit Hoornaar is daardoor nog steeds puntloos, net als Ajax, ONS Sneek (hebben beide nog maar één wedstrijd gespeeld), FC Lisse en VVOG.

 

DOVO en VVSB zijn van de nul af door in de avond met 2-2 tegen elkaar gelijk te spelen.

 

Klik hier voor de uitslagen en stand in de Derde divisie.