Nieuws

Tweede divisie:
Perfecte score voor Katwijk

Nabeschouwing
Tweede divisie
Competitie

 

31 augustus 2019

Katwijk heeft zijn tweede wedstrijd gewonnen zonder een tegendoelpunt te hoeven incasseren. Na de 0-2 zege tegen Scheveningen wonnen de Katwijkers vandaag met 3-0 van ASWH. Mike van den Ban brak in de eerste helft de ban met het openingsdoelpunt. In het tweede bedrijf deden Joey Jongman en Marciano Mengerink de wedstrijd in het slot vallen. Katwijk pakt op doelsaldo de koppositie in de Tweede divisie.

 

IJsselmeervogels volgt de Katwijkers op de voet. De Spakenburgers wonnen met 1-3 van Excelsior Maassluis, dat pas in de blessuretijd van de tweede helft iets terug kon doen. Vincent van den Berg scoorde uit een strafschop. Aan de andere kant waren Robbert Olijfveld, Danny van den Meiracker en Gillian Justiana verantwoordelijk voor de treffers. Met zeven doelpunten is IJsselmeervogels de meest scorende ploeg in de Derde divisie.

 

Naast de 'Kattukkers' en de 'Vogels' hebben ook TEC en Rijnsburgse Boys nog de volle winst in handen. Het gepromoveerde TEC noteerde een 2-0 overwinning tegen Jong FC Volendam, dat vorige week nog Excelsior Maassluis met grote cijfers wist te verslaan. Vooralsnog is TEC de verrassing op het hoogste amateurniveau.

 

De sfeer zit er goed in bij Rijnsburgse Boys.
Foto: Hans Heemskerk

 

Rijnsburgse Boys ging op bezoek bij GVVV en leek een gemakkelijke middag te hebben. In het eerste kwartier nam het een 0-2 voorsprong via Jeffrey Jongeneelen en Joël Tillema, maar moest kort na rust een tegentreffer van Philip Ties toestaan. Het bracht de 'Uien' niet van hun stuk, want opnieuw Tillema en Bram Ros zorgden voor een marge van drie. Toch werd het weer spannend in de slotfase, want GVVV kwam nog dichtbij. Via een benutte strafschop van Robin Mulder en nog een doelpunt van Philip Ties werd het 3-4. De vijf minuten toegevoegde tijd waren echter niet voldoende voor GVVV om er nog een punt uit te slepen.

 

De wedstrijd waar veel ogen naar keken was Spakenburg - AFC. De kampioen van vorig seizoen op bezoek bij de 'Blauwen' die ambities hebben om in de top drie te eindigen.

Spakenburg begon goed met een vlot doelpunt van verdediger Barry Beijer. En de thuisclub kreeg ook nog kansen om de score op te hogen. Maar naar mate de wedstrijd vorderde kwamen de Amsterdammers beter in de wedstrijd. Voor rust resulteerde dat nog niet in doelpunten, maar na de thee wel. Eerst was het Thomas van den Houten die met een droge knal de ploegen op gelijke hoogte bracht. Daarna scoorde Yordi Teijsse zijn traditionele doelpuntje door de rebound in te tikken toen Spakenburg-doelman de kopbal van Raily Ignacio niet onder controle kreeg. Ignacio scoorde daarna het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Met een uitstekende lob maakte hij Ter Wielen kansloos. Spakenburg legde zich niet neer bij een nederlaag en scoorde via Kevin Sterling de aansuitingstreffer. Terwijl het op zoek ging naar de gelijkmaker was het AFC dat profiteerde. Nota bene via een eigen doelpunt van Mike Vreekamp (2-4). AFC heeft nu vier punten, Spakenburg blijft steken op één.

 

Noordwijk, dat twee keer achter is gepromoveerd, doet het vooralsnog in de Tweede divisie ook uitstekend. Na het 1-1 gelijkspel van vorige week tegen Quick Boys, wonnen de Noordwijkers vandaag met 4-1 van de Koninklijke HFC.

Quick Boys heeft de puntendeling tegen Noordwijk geen positief vervolg kunnen geven. Op bezoek bij Jong Sparta liep het aan tegen een 2-1 nederlaag, terwijl het bij rust nog met 0-1 voor stond. Voor Sparta waren het de eerste drie punten van het seizoen.

 

Ook Kozakken Boys behaalde de eerste drie punten. Nog zonder Royston Drenthe (hij verrichte in de tv-studio de bekerloting terwijl de wedstrijd tegen De Treffers werd gespeeld) werd in Groesbeek met 1-2 gewonnen. Tyrone Conraad en Yasin Ouja scoorden voor de Werkendammers. Een minuut voor tijd deed Lowie van Zundert namens De Treffers een duit in het zakje, maar dat was te weinig om aanspraak te kunnen maken op een punt. De Treffers is daardoor nog puntloos, net als Scheveningen en Excelsior Maassluis.

 

Scheveningen verloor met 1-0 van HHC Hardenberg door een doelpunt van Rob van der Leij, ver in de blessuretijd. Het doelpunt van Van der Leij was goed voor de eerste drie Hardenbergse punten.

 

Klik hier voor de uitslagen en stand in de Tweede divisie.