Nieuws

Het klikt gewoon bij IJsselmeervogels

Wedstrijdverslag
Tweede divisie
Competitie

 

1 september 2019

MAASSLUIS - Excelsior Maassluis dat tegen IJsselmeervogels revanche wilde nemen voor de smadelijke nederlaag van vorige week tegen Jong Volendam (4-1) tijdens de seizoensouverture, is opnieuw van een koude kermis thuisgekomen. Op eigen veld ging het duel met een goed spelend IJsselmeervogels verdiend met 1-3 verloren. Een nederlaag waar niets op viel af te dingen.

 

Gedurende de gehele wedstrijd waren de Vogels de beste en bovenliggende partij en had de uitslag, met wat meer scherpte, hoger kunnen uitvallen dan wat er na afloop van de wedstrijd op het scorebord stond. Excelsior Maassluis moest dus opnieuw een bittere pil wegslikken. Het vertoonde spel was net als vorige week, niet goed genoeg om het de ploeg van trainer Ted Verdonkschot lastig te maken. De 'rooien' uit Bunschoten-Spakenburg speelden gewoon goed en waren het sterkst in bijna alle situaties. Sterk aan de bal, inzet perfect, hardwerkend, bij vlagen mooie combinaties en doelpunten die alle drie een schoonheidsprijs verdienden.

 

Sekou Sylla zit Robbert Olijfveld boven op zijn huid.

 

De opening van het duel gaf een kort aanvallend beeld te zien van de thuisclub die furieus van start ging. De ploeg was niet voor het doel van de Vogels weg te slaan. Er kwamen een paar fraaie mogelijkheden om op voorsprong te komen. Maassluis zette druk en de toeschouwers gingen er eens goed voor zitten. Dit beloofde wat voor de 'tricolores' die er zin in hadden om de zwakke uitvoering van een week eerder te doen vergeten. Maar zo snel als Excelsior voor het doel van de tegenstander was verschenen, zo snel was de druk weer verdwenen en verviel de thuisclub in een armoedig spelletje. Het leek er verdraaid veel op dat de spelers zo snel mogelijk de bal kwijt wilden.

 

IJsselmeervogels kwam mede daardoor steeds meer toe aan beter voetbal. In de tiende minuut was het raak door Robbert Olijfveld die op maat werd aangespeeld. Hij mikte de bal op zijn beurt zeer fraai diagonaal, in de verste bovenhoek, keeper Jean-Paul van Leeuwen kansloos latend: 0-1. IJsselmeervogels had zijn visitekaartje met deze fraaie treffer afgegeven. Op de kop af vijf minuten later mocht Mike van de Laar een vrije trap op rechts nemen. Loepzuiver zocht hij het hoofd van spits Danny van de Meiracker die schitterend achterwaarts inkopte: 0-2. Hiermee diende zich een nieuwe nederlaag aan voor de thuisclub, die nauwelijks tegenspel kon bieden.

 

Sefa Kurt maakt zich lang om actie van Danny van den Meiracker te blokkeren.

 

Maikel de Harder, één van de betere spelers bij de 'Rooien', wist precies waarom zijn ploeg de wedstrijd volledig onder controle had: "Wat voor elkaar over hebben en hard werken hebben ons gebracht wat we wilden: drie punten. We zijn hartstikke positief bezig, dat merk je gewoon. We anticiperen goed op wat er in het veld gebeurt. Het klikt gewoon in het team, ook met de nieuwe spelers. Misschien had de score wat hoger kunnen zijn. Ik ben in ieder geval tevreden omdat hier wat moois uit kan groeien. Het is een zware competitie en dan heb je een gretig en goed team nodig.'' Aldus een opgewekte De Harder die kort voor het einde het veld geblesseerd moest verlaten na een stevige overtreding op hem.

 

Op sportpark Dijkpolder bleek In de eerste helft IJsselmeervogels gewoon de slimmere ploeg en liep Excelsior vaak achter de feiten aan. De ploeg wilde wel maar het zat er ook deze keer niet in om IJsselmeervogels pijn te doen. Ted Verdonkschot was dan ook een tevreden coach: "We hebben zoveel mogelijk aanvallend gespeeld met goed voetbal. Dat moet ook willen we succesvol zijn. We gooiden met twee doelpunten in ons voordeel de wedstrijd al in een vroegtijdig stadium op slot. Al moet ik eerlijk bekennen dat Excelsior ook kansen heeft gehad. De aansluitingstreffer had nog roet in het eten kunnen gooien. Zover is het niet gekomen. Ik heb vanmiddag gezien dat het elftal echt een team begint te worden. En daar ben ik blij mee."

 

Soufian Charraoui neemt de bal. Gillian Justiana kijkt het even aan.

 

De tweede helft was grotendeels een kopie van de eerste. Na vijf minuten spelen ging Gillian Justiana knock-out na een verschrikkelijke pegel van Giovanni da Fonseca. Scheidsrechter Dröge liet een aantal keer steken vallen met discutabele beslissingen. Het geven van gele kaarten bij voorbeeld gebeurde niet consequent. Ook de strafschop in blessuretijd was een twijfelgeval. Sekou Sylla liep zich al dan niet te pletter op een muur van verdedigers, waarna Dröge de bal doodleuk op stip legde. Vincent van den Berg redde de eer door keeper Jaimy Schaap kansloos te laten: 1-3. Even daarvoor had Justiana alle hoop bij Excelsior Maassluis geknakt door 0-3 op het scorebord te zetten na een fout in de defensie van de thuisclub.

 

Opvallend was de geringe belangstelling voor deze wedstrijd en ook in de kleedkamer aan Maassluise zijde het na afloop doodstil. De tweede nederlaag op rij had zijn sporen achtergelaten. Ook bij aanvoerder Daan Smith die duidelijk was aangeslagen na een opnieuw niet al te beste wedstrijd: "Ik ben zwaar teleurgesteld. Dat mag ik wel zeggen. Het was vorige week slecht, vanmiddag was het niet veel beter. Dit ondanks, dat we kansen hebben gehad. We hebben er van alles aangedaan voor een goed resultaat, maar het zat er niet in, ondanks dat er keihard gewerkt is, want de inzet was goed. Ik had meer verwacht van deze wedstrijd."

 

Excelsior Maassluis - IJsselmeervogels 1-3 (0-2)

Doelpunten 10. Robbert Olijfveld 0-1, Danny van den Meiracker 0-2, 90+2. Gillian Justiana 0-3, 90+3. Vincent van den Berg (strafschop) 1-3
Scheidsrechter S. Dröge
Toeschouwers 400
Excelsior Maassluis Van Leeuwen, Smith, Van den Ende, Kruithof (64. Moreno), Blij (68. Charraoui), Van den Berg, Da Fonseca, Dercks, Sylla, Kurt, Klooster (35. Muishout).
IJsselmeervogels Schaap, Monteiro, Buitenhuis, Justiana, Van de Laar (75. Van Riel), Van den Meiracker, El Azzouti (89. Veenhof), Olijfveld, Stout, De Harder (86. Cortie), Van Leijenhorst
Gele kaart Stephan Kruithof (Excelsior Maassluis), Gwaeron Stout en Danny van den Meiracker (IJsselmeervogels)

 

Tekst: Freek Louis
Foto's: Orange Pictures