Nieuws

Hoofdklasse B: NSC Nijkerk verrassend op kop

Nabeschouwing
Hoofdklasse
Competitie

 

7 september 2019

Na twee competitierondes staat NSC Nijkerk op kop. Dat mag verrassend heten, want de Nijkerkers zitten in de categorie promovendi, maar lieten alsof het de gewoonste zaak van de wereld was Volendam op eigen veld van het kastje naar de muur rennen (1-4). Ook Berkum en Swift wonnen hun tweede wedstrijd van het seizoen en gaan in punten gelijk op met NSC.

 

Michel van Aggele (Berkum) wordt onder druk gezet door Dirk Muis van Staphorst.
Foto: Rainer Fröhlich

 

Berkum klopte Staphorst, vorig seizoen heel lang meedingend naar een plek in de Derde divisie, met maar liefst 2-5. Het Amsterdamse Swift stuurde SDC Putten terug naar huis met een 3-0 nederlaag. Purmersteijn heeft zich niet bij het leidende trio kunnen voegen, want de uitwedstrijd tegen Eemdijk ging met 2-0 verloren. Voor Eemdijk, gedegradeerd uit de Derde divisie, zijn dat de eerste punten van deze jaargang.

 

Berend Schootstra van Buitenpost (links) en Maarten Jansen (DETO Twenterand) hebben het op een lopen gezet.
Foto: Hans Zwamborn

 

Urk boekte zijn eerste overwinning van het seizoen. De Dijk moest zijn meerdere erkennen in de 'eilandbewoners' (0-2), waarmee de Amsterdammers zich nog zonder winstpunten terugvinden in de kelder van de ranglijst. Ook DETO Twenterand is nog puntloos. Buitenpost wees de Twentenaren met 3-1 terug, waarmee de Friezen zich keurig achter de leiders nestelden.

 

ACV wacht nog op zijn eerste overwinning. De Assenaren deelden de punten bij SC Genemuiden (2-2), dat daarmee zijn eerste winstpunt kon bijschrijven. Ook Flevo Boys en HZVV zijn van de nul af dankzij hun onderlinge 1-1 gelijkspel.

 

Klik hier voor de stand in de hoofklasse B.