Nieuws

Hoofdklasse A: Sportlust '46 geeft vol gas

Nabeschouwing
Hoofdklasse
Competitie

 

7 september 2019

Promovendus Sportlust '46 beleeft een prima start van het seizoen. Na de 0-4 overwinning op FC 's-Gravenzande gaven de Woerdenaren ook tegen Rijsoord vol gas. Al na tien minuten wees het scorebord op sportpark Cromwijck een 3-0 voorsprong aan voor de thuisclub. De eindscore liep nog op tot 5-0, waarmee de Ridderkerkers, die ook zijn teruggekeerd in de hoofdklasse, genadig wegkwamen.

 

Patrick Lopes Martins da Veiga (Sportlust '46) zet Donovan Lioe Anjie (Rijsoord) stevig onder druk.
Foto: Aad van der Graaf

 

Sportlust '46 moet in punten de koppositie delen met Capelle en Jodan Boys. De Capellenaren wonnen nipt met 1-2 van Achilles Veen. Ook in de openingswedstrijd van het seizoen was de Rijnmondclub met dezelfde cijfers aan de goede kant van de score uitgekomen.

 

Er is een trio achtervolgers. Smitshoek pakte zijn eerste driepunter ten koste van FC 's-Gravenzande, dat nu met nul punten en een fors nadelig doelsaldo (0-7) onderaan de ranglijst bungelt. Ook FC Rijnvogels kwam op vier punten, al zal de 0-0 met promovendus ARC mogelijk wel als teleurstellend zijn ervaren. Zwaluwen sloot aan bij de achtervolgers door het ambitieuze DUNO D. op een 3-2 nederlaag te trakteren.

 

Spijkenisse en SC Feyenoord zijn nog niet van de kant. Spijkenisse moest buigen voor DHSC (5-3). Het waren de eerste punten voor de Utrechters. Ook SC Feyenoord ging onderuit en nog wel voor eigen publiek. AZSV nam een 0-2 overwinning mee richting Aalten plus de bijbehorende drie punten.

 

Bij de avondwedstrijd tussen Achilles '29 en Jodan Boys werd om 18.00 uur afgetrapt. Achilles nam in de eerste helft de leiding, zwaar betwist door de Gouwernaren die buitenspel hadden gezien. Na rust kantelde Jodan Boys de wedstrijd door twee keer te scoren. Dat bleek voldoende voor drie punten.

 

Klik hier voor de stand in de hoofdklasse A.