Nieuws

Derde divisie: Perfecte start DVS '33 Ermelo

Nabeschouwing
Derde divisie
Competitie

 

7 september 2019

DVS '33 Ermelo heeft ook zijn derde competitiewedstrijd gewonnen. Deze keer moest GOES er aan geloven met 4-0. Waar vorig seizoen de Ermelose defensie nog wel eens een steekje liet vallen, is tot nu toe het eigen doel keurig schoongehouden. Met recht kan er dan gesproken worden van een perfecte start.

 

Spitsuur voor het doel van FC Lisse. Janic Makizodila komt het hoogst, maar Lisse-doelman Erik Cummins bokst de bal weg.
Foto: Arjen Gerritsma

 

Sparta Nijkerk zal zijn start als net zo perfect beschouwen. De nieuwkomer won voor de derde keer op rij. Alsof het geen enkele moeite kostte, ging FC Lisse met 4-1 aan de oranje zegekar. Hoek en Harkemase Boys maken het kwartet koplopers vol. Hoek pakte fors uit tegen Ajax. Het werd maar liefst 6-1 voor de Zeeuwen. Harkemase Boys behaalde een regelmatige 0-2 zege bij Ter Leede en heeft net als DVS '33 Ermelo nog geen tegentreffer hoeven incasseren.

 

Hoek-aanvoerder Rik Impens scoort van dichtbij 3-0. Van Ajax is er niemand in de buurt om hem een strobreed in de weg te leggen.
Foto: Patricia Maljaars

 

Na de overwinning op Ter Leede pakte Barendrecht opnieuw een driepunter. In een doelpuntrijk duel bleef de Bongerdclub bij zijn bezoek aan ODIN '59 aan de voordelige kant van de score: 3-4. En over doelpuntrijk gesproken. In Veenendaal moest er een telraam aan te pas komen om het allemaal bij te houden. Bij het opmaken van de totaalbalans bleek DOVO met 7-5 te hebben gewonnen van VVOG. Niet eerder in de drie voorgaande seizoenen van de Derde divisie vielen er in een wedstrijd meer dan tien treffers te noteren.
Het scoreverloop op het Panhuis: 1-0, 2-0, 2-1, 3-1, 3-2, 4-2, 4-3, rust, 5-3, 5-4, 6-4, 6-5, 7-5. Quincy Arends (DOVO) was met drie goals de topscorer van de middag. Na drie nederlagen op rij staan de Harderwijkers puntloos onderaan. FC Lisse en Ajax delen in die misère.

 

De overtreding van ODIN-keeper op Peter de Lange levert Barendrecht een strafschop op.
Foto: Cees Bakker

 

Net boven de puntloze clubs vinden ONS Sneek en SteDoCo zich terug. De ontmoeting in Friesland eindigde onbeslist (1-1) en leverden zo beiden een punt (het eerste van het seizoen) op.

 

Promovendus Excelsior '31 is duidelijk nog zoekende. De Rijssenaren verloren voor de tweede keer en andermaal op eigen veld. Deze keer toonde VVSB zich effectiever (0-2).

 

Klik hier voor de de stand in de Derde divisie.