Nieuws

Tweede divisie: IJsselmeervogels alleen op kop

Nabeschouwing
Tweede divisie
Competitie

 

7 september 2019

IJsselmeervogels is alleen op kop gekomen in de Tweede divisie. De 'rooien' hadden geen enkele moeite om TEC een stevige draai om de oren te geven. De 5-1 eindstand stond al na ruim een uur op het scorebord. Katwijk, op doelsaldo als koploper begonnen aan speeldag drie, ging op de eigen Krom lelijk onderuit tegen GVVV. Berry Powel had met twee treffers een groot aandeel in de 2-3 overwinning voor de Veenendalers.

 

Na rood (tweemaal geel) voor Tom Oostinjen speelde GVVV het laatste kwartier met een man minder, maar de ploeg van Niek Ooostelee trok desondank de marge van één doelpunt over de streep. 

 

TEC-doelman Jan Schimmel zit er verslagen bij na het vijfde doelpunt van IJsselmeervogels.
Foto: Orange Pictures

 

Noordwijk klom naar plaats twee door met 0-1 te winnen bij 'buurman' Rijnsburgse Boys. Raies Roshanali maakte na ruim een kwartier naar later bleek de winnende treffer. Kozakken Boys pakte de lift omhoog. De Werkendammers wonnen hun traditionele prestigeduel met Spakenburg met 4-2. Twee doelpunten in het laatste kwartier gaven de doorslag. De 'blauwen' uit Bunschoten-Spakenburg zullen met enige jaloezie kijken naar de 'rode' buren. Zelf staan ze na drie speelrondes op plek zestien, een enkel puntje vergaard tot nu toe.

 

Ook HHC Hardenberg ging mee in de vaart der volkeren. De Sallanders klopten kampioen AFC met het kleinst mogelijk verschil, 0-1. Glenn Kobussen was de producent. Joël Amakodo liep in de absolute slotfase nog wel tegen een tweede gele kaart op, maar dat kon de Hardenbergers niet meer deren.

 

Quick Boys klom naar de middenmoot door met 3-1 te winnen van Jong FC Volendam. Goudhaantje bij de Katwijkers was Tommy Bekooij met drie doelpunten, waarvan de eerste vanaf de penaltystip.

 

Ook ASWH is terug te vinden in de middenmoot. De Ambachters wonnen met 2-0 van Scheveningen, een stand halverwege al bereikt. Scheveningen kon er na rust niets tegenover stellen en sluit puntloos de rij. 

 

Excelsior Maassluis pakte wel zijn eerste winst en dat was meteen maximaal. De 'trioclores' konden bij de Koninklijke HFC steeds opereren vanuit een voorsprong. Na het laatste fluitsignaal stond die nog steeds op het scorebord (2-3).

 

Aan de aftrap voor het duel met Jong Sparta had De Treffers nog de nulpuntenstatus. Na negentig minuten hadden de Groesbkers drie punten bij elkaar gevoetbald door met 3-1 te winnen van de Rotterdamse jonge profs. 

 

Klik hier voor de stand in de Tweede divisie.