Nieuws

Hoofdklasse B: Swift pakt koppositie

Nabeschouwing
Hoofdklasse
Competitie

 

14 september 2019

Swift is na de derde speeldag de nieuwe koploper van de hoofdklasse B. De Amsterdammers speelden met 0-0 gelijk tegen Flevo Boys, maar dat ene punt was voldoende om zes achtervolgers voor te blijven.

 

Nande Wielink heeft 3-2 gescoord voor ACV tegen NSC Nijkerk. Hij wordt besprongen door Robert Talens.
Foto: Bennie de Boer

 

NSC Nijkerk, de middag begonnen als koploper, kon het niet bolwerken bij ACV. De promovendus kwam dankzij een door Yannick Cornelisz benutte strafschop nog wel heel dicht bij een puntendeling maar met een rake kopbal bezorgde Marco van der Heide de Assenaren hun eerste driepunter van het seizoen (4-3). ACV steeg daardoor van plek elf naar plaats zeven.

 

Ook Berkum liet het afweten in de strijd om de koppositie. De Zwollenaren verloren op eigen veld met 0-1 van Urk (doelpunt van Johannes Schrijver) dat daardoor aansloot bij het peloton achtervolgers. Ook Volendam en SDC Putten hielden aansluiting. De Volendammers kenden weinig problemen met DETO Twenterand dat op effectiviteit klop kreeg met 1-4. SDC Putten bleek ruim te sterk voor Buitenpost (3-0). Het was de eerste nederlaag voor de Friezen.

 

Berkum-aanvaller Jonathan van Marle (rechts) stuurt Urker Dick Hakvoort het bos in.
Foto: Rainer Fröhlich

 

SC Genemuiden en HZVV haalden beide hun eerste driepunter van het seizoen binnenboord. Sportclub wees Eemdijk terug met 2-0 en in Hoogeveen troefde de thuisclub De Dijk af, dat in de absolute slotfase nog wel angstig dichtbij kwam, maar gekker liet HZVV het niet meer worden: 3-2. De Dijk en DETO zijn de clubs nog zonder punten na drie speeldagen.

 

In de avondwedstrijd liet Staphorst geen spaan heel van Purmersteijn. Het werd maar liefst 2-8 in het voordeel van de geel-blauwen, die daarmee zichzelf revancheerden voor de 2-5 nederlaag tegen Berkum een week eerder. De ploeg van Paul Weerman klom op basis van het doelsaldo op naar plek twee. 

 

Klik hier voor de huidige stand in de hoofdklasse B.