Nieuws

Hoofdklasse A: FC Rijnvogels sluit aan bij de kop

Nabeschouwing
Hoofdklasse
Competitie

 

14 september 2019

De kopgroep in de hoofdklasse A is gegroeid van drie naar vier clubs. Sportlust '46 is op basis van het doelsaldo leider gebleven, maar het moest bij de Woerdenaren wel uit de tenen komen. SC Feyenoord leidde halverwege comfortabel met 2-0, maar de Rotterdammers zagen de bezoekers zich ondanks een man minder (na rood voor Mark van der Weijden) in het veld toch nog terugknokken naar 2-2.

 

Rick Wils (20), spits van Sportlust '46, moest na de rode kaart voor zijn ploeggenoot Mark van der Weijden, de kar trekken tegen SC Feyenoord, en met succes. Wils maakte de aansluittreffer (2-1) in aanloop naar de latere gelijkmaker.     
Foto: Arie Verhagen

 

Jodan Boys en Capelle konden niet profiteren van de halve misstap van de koploper, want er vielen bij het onderlinge duel tussen de twee volgers geen doelpunten te bewonderen. FC Rijnvogels sloot aan bij de kop en maakt op dit moment het leidend kwartet compleet. De Katwijkers versloegen FC 's-Gravenzande met het kleinst mogelijk verschil (0-1). Maker van de winnende goal was Jaap van Duijn.

 

De vier bovenaan voelen de adem van een trio in hun nek. DUNO D. gaf Achilles Veen een lesje in slagvaardigheid. De Doorwerthers openden via Koen Huntelaar de score al in de eerste minuut, maar Achilles Veen had met Sen Aerts snel een antwoord klaar. Dat was een voorbode voor een doelpuntrijke uitslag, met de thuisclub ruim aan de goede kant van de score: 5-2. DHSC en AZSV kwamen ook op zes punten. DHSC boekte een regelmatige 0-3 zege op ARC en AZSV leek een makkelijke overwinning tegemoet te gaan ten koste van Spijkenisse dat nog een aardige inhaalrace te voorschijn toverde, maar verder dan 3-2 lieten de Aaltenaren het niet komen.

 

Zwaluwen en Smitshoek staan gebroederlijk naast elkaar in de middenmoot. Beide ploegen maakten er in Vlaardingen een aardig kijkspel van. Na een 1-1 ruststand liep de eindscore op tot 3-3.

 

Rijsoord heeft zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken. Halverwege keken de 'Kraaien' nog aan tegen een 0-1 achterstand, maar na rust ging Achilles '29 met 4-1 aan de zegekar van de promovendus.

 

Er zijn nog drie clubs zonder punten, Spijkenisse, FC 's-Gravenzande en Achilles '29. Spijkenisse dat zich vorig seizoen ternauwernood wist te redden, lijkt opnieuw een problematisch voetbaljaar te moeten begroeten. FC 's-Gravenzande heeft na 270 minuten competitievoetbal het net nog niet weten te vinden en dat mag voor een ploeg die vorig seizoen een tijdje furore maakte en ook de districtsbeker won, opvallend heten. Achilles '29 is rode lantaarndrager, maar dat zijn de Groesbekers de voorbije jaren wel gewend geraakt.

 

Klik hier voor de huidige stand in de hoofdklasse A.