Nieuws

Derde divisie: Weelde voor Sparta Nijkerk

Nabeschouwing
Derde divisie
Competitie

 

14 september 2019

Sparta Nijkerk gaat minimaal een week leven in weelde. De promovendus vond zich na de 2-0 overwinning op Excelsior '31 - een wedstrijd die een uur later begon dan gepland omdat de bezoekers uit Rijssen vastliepen in een verkeersopstopping op de A1 - terug aan de kop van de ranglijst, met de volle winst van twaalf punten en al even glorieus doelsado van 12-4.

 

De Spartaanse doelpunten tegen Excelsior '31 kwamen van Jesse Buitenhuis (vijfde minuut) en Frank Heus (vlot in de tweede helft). DVS '33 Ermelo en Harkemase Boys moesten passen voor het moment. De Friezen leken in de tweede helft (na de tweede treffer van Berwout Beimers) op weg naar winst, maar de Ermeloërs vochten zich toch nog terug naar 2-2, waarmee beide ploegen wel twee punten inleverden.

 

Jesse Buitenhuis (links) opent de score voor Sparta Nijkerk tegen Excelsior '31.
Foto: Arjen Gerritsma

 

Jong Almere City FC, een wedstrijd minder gespeeld, is de andere ploeg zonder puntenverlies. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de jonge profs die met een 2-0 voorsprong gingen rusten. Jasper Waalkens en Lars Middelwijk gaven de Veenendaalers na de pauze toch weer hoop op een gunstig resultaat, maar de Almeerders hadden alsnog het laatste woord in de slotfase (4-2).

 

Hoek liep tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen op. De Zeeuwen moesten buigen voor promovendus Ter Leede, die al na een half uur gas kon terugnemen bij een 3-0 stand. Hoek kwam in de tweede helft nog dichterbij maar niet meer er naast, 3-2.

 

FC Lisse zit er bovenop en maakt het Barendrechter Yarick Dorst (midden) erg lastig.
Foto: Cees Bakker

 

Ook in Harderwijk rolde er een 3-2 eindresultaat uit de bus. Daar dacht ONS Sneek na de pauze een beslissende 0-2 marge gepakt te hebben, maar een wonderbaarlijke wederopstanding in een extatische slotfase bracht VVOG (3-2) zijn eerste punten van het seizoen. Rihairo Meulens trad op als matchwinner.

 

FC Lisse en Ajax pakten eveneens hun eerste overwinning van het seizoen. Twee rake kopballen (Jaap Zwetsloot en David Verweij) waren voor de Lissenaren beslissend tegen Barendrecht (0-2). Ajax won nipt van GOES dankzij een effectief uitgevoerde vrije schop waaruit Mitchell Bormann raak kopte. De Amsterdammers gaven in de laatste tien minuten plus blessuretijd hun voordeel niet meer uit handen.

 

ODIN-matchwinner Sietse Brandsma probeert voor SteDoCo-verdediger Etiën Mariana te komen.
Foto: Hans Willemse

 

ODIN '59 sloeg in de eerste helft een dubbelslag met twee treffers van Jayson Halman kort na elkaar. SteDoCo sloot nog voor de pauze aan met een doelpunt van Vincent Verheul en kwam vlot in het tweede bedrijf langszij door toedoen van Joran Schröder. Sietse Brandsma zorgde ervoor dat de Heemkerkers toch drie punten rijker (2-3) de thuisreis konden aanvaarden. SteDoCo zakte door de nederlaag naar de laatste plaats.

 

Klik hier voor de huidige stand in de Derde divisie.