Nieuws

Tweede divisie: Doffe klappen voor Spakenburg

Nabeschouwing
Tweede divisie
Competitie

 

14 september 2019

De meest opzienbarende uitslag van de vierde speeldag in de Tweede divisie kwam wellicht uit Hardenberg, waar HHC met doffe klappen Spakenburg liet suizebollen. Daags voor de wedstrijd bij de trainersbijeenkomst, georganiseerd door RTV Katwijk, had Spakenburg-coach John de Wolf nog de hoop uitgesproken dat zijn ploeg zich zou gaan oprichten na de belabberde seizoensstart.

 

Precies het tegenovergestelde gebeurde met een vernederende 6-1 nederlaag. De Sallanders waren oppermachtig. Na een 1-0 ruststand ging de ploeg van Gert Jan Karsten helemaal los. Bij de 3-0 (doelman Leon ter Wielen hielp een handje mee) was het lot van Spakenburg wel bezegeld. Spakenburg zakte naar de hatelijke laatste plaats en dat wordt zeker even serieus napraten deze week in het blauwe kamp van Bunschoten-Spakenburg.

 

Rijnsburgse Boys-aanvaller Joël Tillema heeft het strafschopgebied van IJsselmeervogels gepenetreerd. Marciano van Leijenhorst (23) moet alle zeilen bijzetten om hem het scoren te beletten.
Foto: Hans Heemskerk

 

Bovenaan de ranglijst kwam Noordwijk in punten gelijk met IJsselmeervogels. De Noordwijkers lieten tegen ASWH weinig ruimte voor twijfel wie de sterkste was. Bij rust stond er al een 3-0 voorsprong op het scorebord voor de ploeg van Kees Zethof, eindstand 5-1. De 'Vogels' moesten in een boeiende wedstrijd met Rijnsburgse Boys veel zeilen bijzetten om overeind te blijven. Bij rust leidden de Rijnsburgers door een kopbal van Joël Tillema. Na de pauze trok Danny van den Meiracker vanaf elf meter de stand gelijk waarna beide teams nog vol voor de winst gingen, maar die er niet meer kwam (1-1).

 

Na het leidersduo staan op een punt achterstand drie achtervolgers. HHC Hardenberg meldde zich dus, maar ook Katwijk en Kozakken Boys. Katwijk schoof genadeloos Excelsior Maassluis opzij met 1-4 en Kozakken Boys bezorgde Quick Boys op het eigen veld van Nieuw Zuid een stekende kater: 0-2.

 

Mike van den Ban (Katwijk) geeft Excelsior Maasluis-keeper Jean Paul van Leeuwen het nakijken: 0-4.
Foto: Harry Noordhof

 

Jong FC Volendam had tegen AFC goede moede halverwege (4-3 voorsprong), maar de regerend kampioen liet in de tweede helft in de persoon van Yordi Teijsse (hattrick) zijn tanden zien: 4-6. De gebroeders Teijsse (Yordi 4x en Kenny 2x) namen de gehele productie van AFC voor hun rekening.

 

GVVV en De Treffers deelden de punten (2-2). De Veenendalers moesten daarvoor wel twee keer een achterstand goed maken. Philip Ties deed dat voor de pauze, Berry Powel was na rust succesvol voor de ploeg van Niek Oosterlee.

 

Ook op Houtrust een gelijkspel, maar dan zonder doelpunten. Daar zal Scheveningen het meest tevreden mee zijn. Het was in ieder geval het eerste winstpunt voor John Blok en zijn ploeg. Koninklijke HFC was minder content met de uitslag. De Haarlemmers vonden na afloop dat ze veel kansen hadden laten liggen.

 

Op zondag won Jong Sparta met 3-1 van TEC. De Rotterdamse jonge beloften gingen daardoor op de ranglijst zes clubs (inclusief TEC) voorbij.

 

Klik hier voor de huidige stand in de Tweede divisie.