Nieuws

Rijnsburgse Boys bedwingt IJsselmeervogels

Wedstrijdverslag
Tweede divisie
Competitie

 

15 september 2019

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Wedstrijden tussen IJsselmeervogels en Rijnsburgse Boys staan al vele jaren garant voor spannende en vaak ook heftige wedstrijden. Deze uitgave op de Westmaat in Spakenburg werd geen heftig duel, maar stond wel bol van de spanning. Het tempo lag hoog en de met veel lef spelende bezoekers uit Rijnsburg hielden een verdiend 1-1 gelijkspel over aan het duel met de nog ongeslagen koploper.

 

Er had misschien wel meer ingezeten voor de ploeg van trainer Henk Wisman. Een in de eerste helft verkregen 0-1 voorsprong werd met bekeken spel verdedigd. Tot in de 69-ste minuut een duel tussen aanvaller Ahmed El Azzouti en verdediger Carlos Opoku, vlak voor de neus van doelman Bradly van der Meer, in een duwpartij eindigde. Scheidsrechter Frank van den Elzen zag hier een strafschop in en gaf daarmee Danny van den Meiracker de kans om beide partijen op gelijke hoogte te schieten: 1-1. Natuurlijk waren de meningen verdeeld over het toekennen van deze strafschop. El Azzouti gaf aan dat hij het dom vond dat Opoku hem voorlangs liet kruisen. Opoku en zijn medespelers gaven aan dat de valpartij wel heel erg gemakkelijk was.

 

Robbert Olijfveld is los van Bert Koomen.

 

Hoe anders was het gegaan als El Azzouti al in de eerste minuut raak had geschoten en niet net naast. Net als vorige week tegen TEC had zo'n vroege treffer voor rust kunnen zorgen. Nu verviel de thuisploeg in slordig en eigenlijk fantasieloos voetbal. Dat was ook een beetje de verdienste van Rijnsburgse Boys. De ploeg joeg fel op de bal en hield de linies goed gesloten. Wat een verschil met een week eerder tegen Noordwijk toen vooral het middenveld het liet afweten. Nu werd slim op snelle uitvallen gespeeld.

 

Het duel leverde gelukkig voor het talrijke publiek een aantal goede kansen op. Zo schoot Robbert Olijfveld een open kans te zacht in de handen van doelman Van der Meer. Vier minuten later moest Nick Zeijlmans een bal van de doellijn halen toen Van der Meer verdwaald leek in zijn strafschopgebied. De wedstrijd bleef levendig en de bezoekers kwamen in de 36-ste minuut op voorsprong. Bij een pijlsnelle uitval over de rechterkant kreeg Bram Ros alle ruimte om een prima voorzet af te leveren die door Joël Tillema raak gekopt werd: 0-1.

 

IJsselmeervogels moest dus in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker en zelfs naar meer. Aanvoerder Gwaeron Stout bleef ziek achter in de kleedkamer en Eef van Riel kwam hem vervangen. Weer was het El Azzouti die al snel een grote mogelijkheid kreeg. Verdediger Zeijlmans ging in de fout en Azzouti kon vrij richting doelman Van der Meer gaan. Alleen besloot de kleine watervlugge aanvaller tot een schot van afstand recht in de handen van die doelman. Ineens werden de ruimtes op het veld steeds groter en golfde het spel van het ene doel naar het andere. Steeds als er een grote kans kwam voor het doel van Rijnsburg was het een minuut later weer raak aan de andere kant.

 

Jeroen Spruijt tackelt Danny van den Meiracker.

 

Alleen de nauwkeurigheid in die aanvallen liet te wensen over en er bleef dus nog steeds een stand van 0-1 op het scorebord staan. Wel konden de beide doelmannen Jaimy Schaap en Van der Meer zich onderscheiden met een aantal prachtige reddingen. Schaap deed dat in de 80-ste minuut zelfs op spectaculaire wijze met zijn voet op een inzet van invaller Dani van der Moot. Op dat moment zorgde de keeper van IJsselmeervogels er dus voor dat de in de 69-ste minuut moeizaam verkregen 1-1 niet alsnog in een nederlaag werd omgezet.

 

Rijnsburgse Boys had de zeperd van vorige week tegen Noordwijk duidelijk van zich afgespeeld en kreeg van vele kanten complimenten voor dat herstel. Zo kon Henk Wisman trots reageren op alle vragen en sprak met een gulle glimlach van "lekker hé". Zijn aanvoerder Thomas Bakker, die een prima wedstijd had gespeeld, gaf ook aan dat ze wat goed te maken hadden. "Dat van vorige week kon eigenlijk niet. Nu waren we veel feller en toonden we lef in de duels. We kunnen als ploeg best wel goed voetballen en hadden gekozen voor een spel met snelle omschakelingen. Er had misschien wel meer ingezeten. In de tweede helft werd het meer een open wedstrijd en kregen we nog een paar goede mogelijkheden. Maar ook zij waren een paar keer gevaarlijk. Ja, die strafschop is denk ik wat gemakkelijk gegeven. Maar wat belangrijk is dat we aangetoond hebben op de goede weg terug te zijn."

 

Marciano van Leijenhorst volgt Anthony van Dongen in zijn actie.

 

Ted Verdonkschot (ooit succesvol met drie kampioenschappen en een landskampioenschap bij Rijnburgse Boys) kon wel leven met dit gelijkspel. "Ik vind dat een terechte uitslag. Wij hadden helaas in de eerste helft te veel spelers die niet in de wedstrijd zaten. Olijfveld, Van de Meiracker en El Azzouti bleven maar te dicht bij elkaar spelen en we kwamen over de vleugels nauwelijks door. Gelukkig herstelden we ons in de tweede helft en heeft het team gestreden voor de gelijkmaker en zelfs voor meer. Ik heb ze daarvoor ook een compliment gemaakt. Niet treuren om een gelijkspel tegen een goede tegenstander."

 

IJsselmeervogels - Rijnsburgse Boys 1-1 (0-1)

Doelpunten 36. Joël Tillema 0-1, 69. Danny van den Meiracker (strafschop) 1-1
Scheidsrechter F.M.L. van den Elzen
Toeschouwers 1800
IJsselmeervogels Schaap, Buitenhuis, Monteiro, Van Leijenhorst, Justiana, Van de Laar, De Harder, Stout, (46. Van Riel), de Harder (69. Cortie), El Azzouti, Van den Meiracker, Olijfveld (83. Veenhof)
Rijnsburgse Boys Van der Meer, Koomen, Bakker, Zeijlmans (64. Opoku), Strooker, Ros, Spruijt, Knol (69. Van der Moot), Jongeneelen, Tillema, Van Dongen (83. Schet)
Gele kaart Jeroen Spruijt (Rijnsburgse Boys)

 

Tekst: Rob Kemper
Foto's: Orange Pictures