Nieuws

Onwennig Scheveningen blij met dat ene puntje

Wedstrijdverslag
Tweede divisie
Competitie

 

15 september 2019

DEN HAAG - In 360 minuten voetbal, plus alle extra speeltijd, is Scheveningen er nog steeds niet in geslaagd om een doelpunt te maken. Ook tegen Koninklijke HFC zag de ploeg van trainer John Blok geen kans om de hatelijke nul op de scoringslijst weg te werken (0-0).

 

Dit, ondanks een aantal mogelijkheden die zich voordeden, waaruit gescoord had kunnen worden. Het zelfvertrouwen ontbrak echter om van dit probleem af te komen. Tijdens de wedstrijd zelf waren de opmerkingen dan ook niet van de lucht en lieten toeschouwers veelvuldig aan hun gemopper horen dat men niet tevreden was over het vertoonde spel van Scheveningen. Een opmerking als, 'ze hebben al hun kruit verschoten vorig seizoen', daar zat absoluut een kern van waarheid in, want tot tweemaal toe verscheen er een Scheveningen-speler alleen voor keeper Tom Boks, die met wat geluk zich meester kon maken van de bal. Alles wat Scheveningen ook maar probeerde, de bal wilde er gewoon niet in. Ook in de vierde competitiewedstrijd kwamen de Houtrustbewoners niet aan scoren toe.

 

André Morgan houdt Sergi Roeleveld van zich af.

 

Dus een ontevreden coach? Om de dooie dood niet, integendeel zelfs. Blok liet via de presentatiegids weten, dat het afgelopen seizoen fantastisch was geweest. Vooral na de winterstop, toen zijn team eenmaal gewend was aan het niveau. Nu aan het begin van het huidige seizoen zit het allemaal een beetje tegen en dat heeft volgens 'Big John' een oorzaak. "Er moesten zeven nieuwe spelers ingepast worden. Dat kost net als vorig seizoen even tijd'', verklaarde Blok. ''Daar is niets vreemds aan. We hebben nu iets ingeleverd, maar daar komt verbetering in. We hebben vandaag voor het eerst geen tegendoelpunt gehad. Vergeet niet dat nieuwe spelers aan veel dingen moeten wennen."

 

Over de wedstrijd zelf was Blok best tevreden. "Voor het eerst een puntje gepakt en dat is goed voor het vertrouwen. Vooral de eerste helft hebben wij het lastig gehad in tegenstelling tot na de rust toen wij tot tweemaal toe in een goede scoringspositie kwamen. Tja, we scoren dan niet en dat was gewoon jammer.'' Op de vraag of Scheveningen nu al tot de degradatiekandidaten behoort, was hij zelfverzekerd. "Er moeten nog dertig wedstrijden gespeeld worden. Er valt nog helemaal niks te voorspellen. Misschien ligt onze top wat lager nu, maar na wat ik vandaag heb gezien ben ik vol goede moed voor de toekomst. We hebben een lastige eerste helft gespeeld, maar daarna ging het aardig gelijk op en kregen wij goede mogelijkheden om wat aan de score te doen. Dit hadden we nodig, maar goed, de ploeg heeft karakter getoond en daar ben ik tevreden mee, zeker met dat puntje.''

 

Jacob Noordmans (14) probeert Youri de Winter nog in te halen.

 

De eerste helft was van een zeer matig gehalte. Heel veel balverlies bij beide ploegen, foute passes, onnodig harde overtredingen en veel vrije trappen zonder precisie. In nagenoeg alle spelhervattingen werd geen medespeler bereikt. Gemopper alom en voeg daarbij de matige arbitrage van scheidsrechter Dröge en het beeld van de wedstrijd is compleet. Daarin kreeg de 'Koninklijke' in de eerste helft de meeste kansen, maar Floris van der Linden, Lars Weistra en Khalid Tadmine hadden het geluk niet aan hun zijde. Ook Wessel Boer zag een kopbal net naast gaan en de misser van de dag was voor Van der Linden die de bal naast de verkeerde kant van de paal tikte. De wedstrijd die inmiddels qua hard- en onbesuisdheid de grens van het toelaatbare had bereikt kon een treffer juist goed gebruiken. Maar die kwam er niet als gevolg van voetbal dat het publiek niet echt kon bekoren. Een bloedeloze 0-0 was het gevolg.

 

Was Blok nog wel tevreden, zijn collega Gertjan Tamerus had hele andere gevoelens over de wedstrijd. "We hebben ons zelf niet beloond", vond de HFC-coach. "Veel kansen gehad, maar niet gescoord. Dat steekt me omdat de punten hard tellen. Waarom we niet scoorden, heeft iedereen kunnen zien. We speelden goed en dan geven dit soort dingen een verkeerd beeld hoe we hebben gespeeld.'' Was een nulletje of vier een juistere uitslag geweest? "Absoluut", reageerde Tamerus. "Er waren genoeg kansen voor ons zowel voor als na de rust. Positief vond ik vandaag dat we na veel goals tegen te hebben gekregen vandaag de nul hebben gehouden. Daar ben ik blij mee. We kunnen dus ook verdedigen. We hebben vandaag een puntje gepakt, maar tevreden?'' Het gezicht van Tamerus sprak boekdelen.

 

André Morgan, met Youri de Winter op zijn rug, probeert balbezit te houden. Nigel Nwamkwo en Jacob Noordmans (14) zijn toeschouwers.

 

Vooral in de tweede helft hadden de Haarlemmers het verschil kunnen maken. In fases waren ze de bovenliggende partij. Scheveningen stond een deel van de wedstrijd volledig op eigen helft teruggedrongen, maar een 'koninklijke' beloning bleef uit. Aan beide kanten moesten de wissels het verschil maken en voor de winst zorgen. Maar die vlieger ging ook niet op. Vlak voor het einde kreeg Scheveningen nog eenmaal de mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar ook dit keer ging die kans de prullenbak in. Ook de extra vier minuten speeltijd waren voor Scheveningen niet genoeg om de fel begeerde openingstreffer op het scorebord te zetten. Het enige positieve op sportpark Houtrust was, dat het publiek te horen kreeg, dat de thuisploeg de laatste plaats aan Spakenburg had overgedaan.

 

Scheveningen - Koninklijke HFC 0-0 (0-0)

Scheidsrechter S. Dröge
Toeschouwers 350
Scheveningen Zonneveld, Koorndijk, El Moussaoui, Van Koesveld, Moussaqui, Nwankwo, Schwiebbe, De Jong, De Vlugt, Aldogan (79. Roeleveld), De Winter (74. Van der Putten), Rog
Koninklijke HFC Boks, Van Son, Morgan, Boer, Wilffert, Volkert, Van Huffel (76. Lewis), Noordmans, Weistra, Tadmine (83. Donald), Van der Linden
Gele kaart Barry Rog (Scheveningen), Oscar Wilffert, Lars Weistra (Koninklijke HFC)

 

Tekst: Freek Louis
Foto's: Orange Pictures