Nieuws

Hoofdklasse B: Dikke overwinning voor Staphorst

Nabeschouwing
Hoofdklasse
Competitie

 

21 september 2019

Staphorst heeft met een dikke 1-6 overwinning tegen De Dijk (twee seizoenen geleden nog tweededivisionist) de leiding in de Hoofdklasse B overgenomen. De koppositie moet wel worden gedeeld met drie andere teams, want ook Berkum, SDC Putten en Urk wonnen hun wedstrijd.

 

Berkum-aanvaller Chris van der Meulen wordt opgewacht door Sean den Hoed (12) van Swift.
Foto: Rainer Fröhlich

 

Berkum stootte met de 1-2 overwinning Swift hard van de eerste plaats. De Amsterdammers duikelden meteen naar de zevende plaats. SDC Putten versloeg HZVV met 1-2 en Urk had de nodige moeite met DETO Twenterand (1-0). DETO en De Dijk zijn na vier wedstrijden nog puntloos.

 

Rob Dijkstra (Buitenpost) wordt met handen en voeten verdedigd door Lester Aarsman van Purmersteijn.
Foto: Hans Zwamborn

 

ACV won in Volendam met 2-3 van de wijdbroeken, die vorig seizoen nog hard op weg leken naar de Derde divisie, maar in de slotfase van de competitie tekort kwamen. Deze jaargang gaat het moeizamer met de Volendammers, die vooralsnog genoegen moeten nemen met een plek in de middenmoot. ACV leidt de achtervolging op het kwartet koplopers.

 

Genemuiden-spits Omar Kavak heeft zich ontdaan van NSC'er Desmond Sturing.
Foto: Helmich Lubberts

 

SC Genemuiden schreef ook een uitoverwinning bij. In Nijkerk versloegen de Genemuiders NSC met 0-3. Buitenpost kreeg met 0-3 op de broek van zondagclub Purmersteijn en zakt daardoor naar de dertiende plek.

 

Eemdijk verliest uit en wint thuis. Vandaag had het 94 minuten nodig om tegen Flevo Boys het enige en dus winnende doelpunt te scoren. Met zes uit vier en een doelsaldo van nul staan de Diekers boven in het rechter rijtje.