Nieuws

Hoofdklasse A: Sportlust '46 behoudt de leiding

Nabeschouwing
Hoofdklasse
Competitie

 

21 september 2019

Met de 2-0 overwinning tegen Zwaluwen heeft promovendus Sportlust '46 de leiding behouden in de Hoofdklasse A. Het moet weliswaar FC Rijnvogels naast zich dulden, maar het doelsaldo van de Woerdenaren is aanzienlijk beter. De Katwijkers wonnen met 3-1 van Rijsoord.

 

Jodan Boys heeft de twee los moeten laten, want het kwam tegen Smitshoek niet verder dan een puntendeling (1-1). De Gouwenaren zakten daardoor naar plaats vier.

Wat voor Jodan Boys geldt, geldt ook voor Capelle. Met een overwinning was het ook op tien punten gekomen, maar het verslikte zich in ARC (1-2) en zakte naar de zevende plaats.

 

Achter de twee aan kop volgt DUNO Doorwerth. Sherwin Grot was de matchwinner voor DUNO, want hij scoorde tegen het puntloze FC 's-Gravenzande het enige doelpunt van de wedstrijd.

 

De meest opvallende uitslag van de dag was de 7-0 overwinning van Achilles Veen tegen Achilles '29. Een uitslag die nog gemakkelijk hoger had uit kunnen vallen. Zo miste de ploeg uit Veen vlak voor tijd nog een strafschop, maar daar maalde niemand meer om. Het 'lucht-kastelen-project' uit Groesbeek was al met donderend geraas neergestort, maar aan de val komt nog steeds geen einde. De voormalige BVO staat troosteloos onderaan, met na vier wedstrijden al een doelsaldo van -16.

 

DHSC en AZSV ontlopen elkaar weinig. Qua stand, maar ook in het onderlinge duel. Het werd in Utrecht 1-1 en daarmee zal AZSV zich gelukkig prijzen. De gelijkmaker viel pas in de blessuretijd en werd gescoord vanaf de strafschopstip.

 

Bij Spijkenisse - SC Feyenoord werd niet gescoord en daar schieten beide teams nauwelijks iets mee op. Voor Spijkenisse was dat wel het eerste punt van het seizoen, maar stijgen op de ranglijst was er voor beide niet bij.