Nieuws

Derde divisie: Hoek veruit de sterkste in Zeelandse derby

Nabeschouwing
Derde divisie
Competitie

 

21 september 2019

Hoek heeft in de derby tegen GOES weinig aan duidelijkheid te wensen over gelaten. Het verwees de zondagclub met harde hand terug naar Zuid-Beveland. Het werd 6-1 voor de Zeeuwen en GOES eindigde de ontmoeting met negen man. Hoek blijft bovenin lekker meedraaien (gedeeld derde) op één punt van de kop.

 

Erwin Franse (Hoek) maakte tegen zijn voormalige ploeggenoten van GOES een gedreven indruk.
Foto: Patricia Maljaars

 

DVS '33 Ermelo en Harkemase Boys voeren de meute aan met dertien uit vijf. De Ermeloërs versloegen DOVO met 2-1, maar aan het winnende doelpunt zat een luchtje van hands. Harkemase Boys won bij Excelsior '31 met 2-3, maar ook dat was zwaar bevochten. Excelsior '31 was vlak voor tijd nog erg dicht bij de gelijkmaker.

 

Sparta Nijkerk kwam vandaag niet in actie, omdat de Derde divisie uit zeventien ploegen bestaat. De Nijkerkers staan er relatief het beste voor, want het hoefde nog geen punt in te leveren. Ondanks dat staat de ploeg gedeeld derde, maar met een wedstrijd minder gespeeld dan Hoek.

 

Jim Hulleman scoort namens ODIN '59 de 1-1 uit een strafschop.
Foto: Leo Tillmans

 

Jong Almere City FC liep tegen een even pijnlijke als onnodige nederlaag aan. Een kwartier voor tijd scoorde Niels Jager het winnende doelpunt, na een blunder van de Almeerse doelman. De jonge semiprofs kwamen nog bijna terug op gelijke hoogte, maar een kopbal spatte op de lat uiteen. Jong Almere voert nu de middenmoot aan, samen met Barendrecht en ODIN '59.

 

Qjell Krolis wordt naar de grond gewerkt door Ajax-verdediger Jake Wollgarten: penalty voor Barendrecht, die benut gaat worden door Tim Eekman.
Foto: Cees Bakker

 

Barendrecht pakte in Amsterdam de derde overwinning van het seizoen. Ajax werd in eigen huis met 0-1 verslagen. Het had daarvoor een strafschop nodig die door Tim Eekman werd benut.

 

Onderin is het dringen. Twee ploegen (DOVO en SteDoCo) hebben vier punten, gevolgd door vijf teams (Ajax, Excelsior '31, FC Lisse, VVOG en GOES) met drie punten, die alle vijf verloren. FC Lisse kreeg met 2-4 klop van VVSB, VVOG verloor met 2-0 van SteDoCo.

De rij wordt gesloten door ONS Sneek dat tegen Ter Leede het tweede puntje pakte (3-3).