Nieuws

Tweede divisie: Spakenburg niet uit de zorgen

Nabeschouwing
Tweede divisie
Competitie

 

21 september 2019

Spakenburg heeft de crisis nog niet weten af te wenden. Tegen Jong Sparta werd weliswaar niet verloren, maar het gaf wel een zeker lijkende overwinning uit handen. Dat de Spakenburgers tegen de Rotterdammers een resultaat zouden behalen, daar zag het lange tijd niet naar uit. Na het openingsdoelpunt van Sparta (een makkelijk gegeven strafschop) zakte de ploeg van John de Wolf ver weg. Maar vijf minuten voor tijd kwam de ommekeer, opnieuw vanaf elf meter. En drie minuten later scoorde Marlon Versteeg nogmaals en leek de eerste driepunter voor Spakenburg 'in the pocket'. Ver in de blessuretijd verstoorde Gianni dos Santos de blauwe feestvreugde door alsnog de gelijkmaker te produceren. De positie van trainer John de Wolf blijft zodoende onder druk te staan.

 

Aan de andere kant van Sportpark De Westmaat is er voor koploper IJsselmeervogels geen centje pijn. De 'rooien' kwamen in Hendrik-Ido-Ambacht vrij eenvoudig tot winst (1-3). Grote man bij de Vogels was Danny van den Meiracker, met een velddoelpunt, een benutte strafschop en een voorzet die in eigen doel werd gewerkt.

 

Noordwijk had bij winst tegen TEC weer op gelijke hoogte kunnen komen met IJsselmeervogels. De Noordwijkers kwamen echter niet verder dan een 1-1 gelijkspel en moeten zodoende de koppositie aan de Spakenburgers laten.

 

HHC Hardenberg behaalde een degelijke overwinning tegen Kozakken Boys. In de eerste helft hadden de Sallanders een overwicht en namen een logische 0-2 voorsprong. Na rust was er een ander Kozakken Boys uit de kleedkamer gekomen. Via de neven Tyrone Conraad en Royston Drenthe (zijn eerste treffer in de Tweede divisie) kwamen de Werkendammers op gelijke hoogte. Rutger Etten bracht niet lang na de gelijkmaker HHC weer aan de leiding en dat kwam Kozakken Boys niet meer te boven. In de extra tijd werd het zelfs nog 2-4 via Jordie van der Laan. HHC heeft door deze overwinning nu twaalf punten, ééntje minder dan IJsselmeervogels.

 

Anthony van Dongen (Rijnsburgse Boys) lijkt Volendam-verdediger Brian Plat (2) uit te dagen.
Foto: Hans Heemskerk

 

In Katwijk is er lang naar uitgekeken: de derby tussen Katwijk en Quick Boys. Vanwege veiligheidsmaatregelen werd er om half één afgetrapt, echter zonder het leeuwendeel van de Quick Boys-supporters, want die vertikten het om met een buscombi(!) naar het vier kilometer verderop gelegen Katwijk-complex te gaan. Dat was dan ook te merken aan de ambiance, want behalve het georganiseerde vuurwerk vooraf bleef het verder vooral vrij stil langs het veld. En ook in het veld. De angst om te verliezen was groot en wellicht daarom werd er niet gescoord. Dinsdag is er een herkansing voor de twee aartsrivalen, maar dan moet er een winnaar komen, want die ontmoeting is in het kader van de KNVB-beker. Dan op het terrein van Quick Boys en de Katwijk-supporters gaan wél gebruik maken van de buscombi.

 

GVVV heeft thuis met 1-2 verloren van Excelsior Maassluis. En de manier waarop maakte trainer Niek Oosterlee ziedend. Nog nooit had hij een zo slecht GVVV gezien, zei hij voor de radiomicrofoon van RTV Utrecht. GVVV begon slecht en eindigde slecht. Excelsior Maassluis profiteerde, Jeremy Moreno scoorde het winnende doelpunt. De Maassluizers maken een sprongetje in de stand en staan nu tiende.

 

Jong FC Volendam begon de competitie verrassend met een ruime overwinning tegen Excelsior Maassluis, maar daarna volgden louter nederlagen. Met het 1-1 gelijkspel tegen Rijnsburgse Boys is een einde gekomen aan die negatieve reeks.

 

Scheveningen heeft tegen De Treffers met 1-0 verloren, ondanks een hete slotfase waarin de ploeg van John Blok nog op gelijke hoogte had kunnen komen. De 'Schollekoppen' nemen nu echter de rode lantaarn over van Spakenburg.

 

Bij de zondagse wedstrijd tussen AFC en Koninklijke HFC werd niet gescoord. De achterstand van AFC op koploper IJsselmeervogels loopt daarmee op tot vijf punten.