Nieuws

KNVB-beker: Katwijk wint in het hol van de leeuw

Nabeschouwing
KNVB-beker

 

24 september 2019

Na de doelpuntloze competitieremise heeft Katwijk Quick Boys in eigen huis een gevoelige nederlaag toegebracht, in de tweede Katwijkse derdy binnen vier dagen. De oranjehemden hebben zich daarmee een ticket verschaft voor het hoofdtoernooi om de KNVB-beker.

 

Sfeertje vlak voor de aftrap van Quick Boys - Katwijk.
Foto: Aad van der Graaf

 

Na een eerste helft, die net zo bloedeloos was als zaterdag, ontbrandde de wedstrijd na de pauze. Katwijk scoorde kort achter elkaar twee keer en de wedstrijd leek beslist. Maar Quick Boys toonde veerkracht en was niet lang daarna ook twee keer doeltreffend. Na negentig minuten stond de 2-2 nog steeds op het bord en een verlenging was noodzakelijk. Daarin scoorde Danny van Haaren namens de Krombewoners het winnende doelpunt.

 

De volgende tegenstander van Katwijk wordt de winnaar van EVV Echt - Flevo Boys. Die wedstrijd wordt woensdag gespeeld.

 

ASWH heeft zich eenvoudig ontdaan van TEC. In Hendrik-Ido-Ambacht werd het maar liefst 5-1. De Ambachters gaan in de eerste ronde op bezoek bij de winnaar van Spakenburg - SDO.

Harkemase Boys heeft de verre rit naar Scheveningen niet voor niets afgelegd. Tegen de hekkensluiter van de Tweede divisie wonnen de Friezen met 0-1. Een thuiswedstrijd tegen FC Groningen is de beloning voor de Harekieten.

 

Ook Ajax zaterdag heeft zich geplaatst voor de eerste ronde. De Amsterdammers versloegen in Harderwijk VVOG met 0-2. De winnaar van Westlandia - OFC gaat in oktober op bezoek op 'De Toekomst'.

 

GVVV heeft Kozakken Boys met 2-1 verslagen. Het winnende doelpunt, twee minuten voor tijd, werd gescoord door 'good old' Berry Powel (ex-Kozakken Boys). Helmond Sport wordt de volgende opponent van de Veenendalers.

 

Rijnsburgse Boys had een verlenging nodig om Noordwijk te kunnen verslaan. En maar liefst drie strafschoppen, die alle werden benut door Joël Tillema. De 'Uien' krijgen in de eerste ronde FC Eindhoven op bezoek.

 

Ook bij ODIN '59 - Barendrecht was een verlenging noodzakelijk, nadat de reguliere negentig minuten in 3-3 waren geëindigd. ODIN wist daarin éénmaal te scoren, genoeg om de wedstrijd winnend af te sluiten. De Heemkerkers krijgen in AFC een lastige tegenstander.

 

Hoofdklasser Achilles Veen zorgde voor de grootste verrassing van de avond door tweededivisionist HHC Hardenberg uit te schakelen. Daarvoor waren wel maar liefst zesentwintig strafschoppen nodig, nadat de wedstrijd en de verlenging in 1-1 was geëndigd. HHC-spits Rob van der Leij miste twee keer, Roel de Kruijk schoot Achilles Veen naar de eerste ronde. Daarin is Roda JC de volgende tegenstander.