Nieuws

KNVB-beker: Eerste opsteker voor Spakenburg

Nabeschouwing
KNVB-beker

 

25 september 2019

Spakenburg heeft zich woensdagavond weten te plaatsen voor het KNVB-bekertoernooi door in in de tweede kwalificatieronde SDO uit te schakelen. Het werd een 2-0 overwinning voor de 'blauwen' uit Bunschoten-Spakenburg, die in de competitie dit seizoen tot nu toe mager presteren en nog geen wedstrijd wisten te winnen.

 

De bekerwinst zal zeker als een opsteker ervaren worden door coach John de Wolf en zijn ploeg, maar je van het was het zeker nog niet. Halverwege de eerste helft bijvoorbeeld liet Roy Castien een stafschop onbenut. Tien minuten na rust kwam Spakenburg wel op voorsprong door Argjend Selimi, maar liet in het vervolg na de wedstrijd in het slot te gooien. Zodoende kon de hoofdklasser uit Bussum blijven dreigen met de gelijkmaker. Spakenburg had het geluk mee dat er een doelpunt van SDO niet doorging vanwege buitenspel. In blessuretijd benutte Marlon Versteeg een strafschop en kon het hele blauwe kamp opgelucht ademhalen. Spakenburg ontvangt in de eerste ronde van de KNVB-beker ASWH als tegenstander.

 

Derdedivisionist Excelsior '31 mag in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi als gastheer gaan optreden voor eredivisieclub FC Utrecht. De Rijssenaren verdienden die bonus door Dongen (Derde divisie zondag) de weg te versperren. Dongen nam de leiding, maar Boy Boeloerditi bracht al weer snel beide partijen op gelijke hoogte. De 1-1 bleef lang gehandhaafd, totdat Boeloerditi pal voor tijd opnieuw van gewicht was voor zijn ploeg. Hielke Penterman liet pal daarop een strafschop onbenut, wat Excelsior '31 nog een paar benauwde minuten had kunnen besparen.

 

Ook derdedivisonist GOES plaatste zich voor de 'grote' beker en mag in de eerste ronde SC Cambuur ontvangen. De Zeeuwen leken bij hun bezoek aan Silvolde regelrecht op uitschakeling af te stevenen - de hoofdklasser kwam in minuut 52 aan een 2-0 voorsprong - maar een vasthoudende inhaalrace deed het heilzame werk (2-3). De beslissende goal in de slotminuut viel uit een strafschop, benut door Steve Schalkwijk.

 

Hoofdklasser Flevo Boys stuntte tegen EVV Echt (Derde divisie zondag). Na de reguliere negentig minuten stond er een maagdelijke stand op het scorebord (0-0) en ook in de verlenging hoefden beide doelmannen de gang naar het net niet te maken. Dat kwam pas aan de orde in de noodzakelijk geworden strafschoppenserie. Maar doelman Rodney Rosink keerde wel de eerste strafschop van de Limburgers en schonk daarmee zijn ploeg een gewichtig voordeel. Flevo Boys mikte vervolgens vanaf elf meter vijf op vijf raak. De beslissende 4-5 kwam van de voet van Duane Tjen-A-Kwoei. Flevo Boys mag in de eerste ronde van de KNVB-beker de handschoen opnemen tegen het 'grote' Katwijk.

 

De hoofdklassers Jodan Boys en DUNO D. hebben het niet gered. Jodan Boys moest door het stof (5-1) bij OSS 1920, Derde divisie zondag. DUNO D. keek tegen Quick, ook Derde divisie zondag, al snel tegen een achterstand aan. Daarna scoorde Giovanni Scharrenberg uit een vrije schop nog wel de gelijkmaker, maar vlak voor rust maakte Delano Asante zijn tweede voor de Hagenaars. Halverwege de tweede helft voerde Quick de marge op naar twee. Dat gaf de doorslag, want de aansluittreffer (Shapoul Ali) van de Doorwerthers kwam te laat om er nog een verlenging uit te slepen.

 

Eersteklasser Kloetinge moest opboksen tegen Groene Ster, Derde divisie zondag. De Zeeuwen hielden dat een helft vol (ruststand 0-0), maar na de pauze pakten de Limburgers nog voor het uur vol was een 2-0 voorsprong. Daarmee was de bekerstrijd gestreden.

 

Klik hier voor alle uitslagen in de tweede kwalificatieronde van de KNVB-beker.