Nieuws

Hoofdklasse B: SDC Putten klimt naar plek één

Nabeschouwing
Hoofdklasse

 

28 september 2019

SDC Putten is de nieuwe koploper van de hoofdklasse B. De ploeg van Cesco Agterberg bleef dank zij een treffer van Joshua Tijdens (net voor de pauze) concurrent Urk met 1-0 de baas. Ook de andere topploegen gingen onderuit. Staphorst verloor ook zijn tweede thuiswedstrijd. Swift verliet sportpark het Noorderslag met de volle buit (0-3). Fidel Yilmaz was in de tweede helft met een haarzuivere hattrick de gevierde man bij Swift.

 

Sean den Hoed (Swift) ondervindt dubbele weerstand van Staphorst-aanvallers Stan Haanstra en Martijn Brakke (10).
Foto: Henk Timmerman

 

Ook Berkum liet zich drie punten ontfutselen. HZVV sprong effectief met de kansen om en leidde halverwege al met 0-2. Chris van der Meulen bracht de spanning met zijn aansluittreffer nog wel terug, maar Kelly Jaoa stelde met zijn tweede doelpunt van de middag de eerste competitiezege (1-3) van HZVV veilig.

 

Michel van Aggele (Berkum) geeft voor, Jan Hup van HZVV probeert de bal te blokken.
Foto: Rainer Fröhlich

 

SC Genemuiden profiteerde ten volle van alle misstappen door met 3-1 (twee goals van Omar Kavak) te winnen van Volendam en klom daardoor van plek zes naar plaats twee en Swift ging mee in de slipstream naar een derde plek. Staphorst zakte van één naar vier en Berkum van twee naar vijf. Al met al was het een dag van stuivertje wisselen.

 

Ook Eemdijk maakte een sprongetje (van tien naar zes) door met 0-1 te winnen bij ACV. De eindstand stond, naar later bleek, al na vijf minuten op het scorebord in Assen. Matchwinner was Armend Selimi.

 

Jorrit Terpstra (links) van Buitenpost en Ivar Span (Flevo Boys) glijden naar de bal.
Foto: Hans Zwamborn

 

Flevo Boys plaatste zich deze week voor het 'grote' KNVB-bekertoernooi en schreef ook zijn eerste driepunter in de competitie in de boeken ten koste van Buitenpost (4-0). Timon Rorije en Yumé Ramos zorgen met ieder twee doelpunten voor de productie.

 

De Dijk moet in de veronderstelling verkeerd hebben dat het eerste winstpunt er aan zat te komen, maar DETO Twenterand had in blessuretijd toch het laatste woord met een rake kopbal van Mark Koetsier. Daarmee was de eerste overwinning voor de Vriezenveners een feit. In de stand was er geen progressie. DETO bleef voorlaatste in de rangschikking. De rode lantaarn is voor De Dijk.

 

NSC Nijkerk blijft als nieuwkomer lekker meedraaien bovenin. De Nijkerkers kwamen in de avondwedstrijd bij Purmersteijn tot twee keer toe twee keer op achterstand, maar Yordi Grovenstein was met twee goals belangrijk voor de ploeg van John Kamphuis. Grovenstein scoorde voor rust de gelijkmaker en maakte in de tweede helft de winnende 2-3. Tussendoor benutte Yannick Cornelisz een strafschop voor de Nijkerkers.

 

Klik hier voor de huidige stand in de hoofdklasse B.