Nieuws

Hoofdklasse A: DUNO D. spoelt domper weg

Nabeschouwing
Hoofdklasse

 

28 september 2019

DUNO D. werd doordeweeks uitgeschakeld in de voorronde van de KNVB-beker, maar de Doorwerthers spoelden die teleurstelling weg met een 1-2 overwinning op Jodan Boys. De winst kwam pas laat tot stand dank zij Sherwin Grot, maar de de vreugde was er niet minder om, zeker toen de andere uitslagen binnen rolden en de ploeg van Roy de Haan de eerste plaats bleek te hebben opgeëist in de hoofdklasse A.

 

Koploper Sportlust '46 ging onderuit bij zijn bezoek aan AZSV. Het was de eerste competitienederlaag voor de nieuwkomer uit Woerden. Het doelpunt van Nick van Breugel (minuut 54) bleek voldoende voor de winst van de Aaltenaren.

 

Ook FC Rijnvogels (in punten gelijk met Sportlust '46) kreeg een nederlaag te slikken. Zwaluwen kwam vlak na rust op een 2-0 voorsprong, maar toen was de weg naar drie punten nog lang voor de Vlaardingers. Jaap van Duijn zette er met zijn doelpunt nog eens extra druk op namens de Katwijkers, maar verder liet de thuisclub het niet komen.

 

Achilles Veen steeg naar de subtop. De Brabanders leken bij ARC na goals van Remon Koenen (2x) en Teun Sebregts een makkelijke middag tegemoet te gaan, maar na de pauze knabbelden de Alphenaren een fiks stuk van hun 0-3 achterstand af dankzij treffers van Youri Duisterhof en Maurits Splinter. Maar ook met een 2-3 uitslag nam Veen de volle winst mee naar huis.

 

SC Feyenoord en Spijkenisse en FC 's-Gravenzande wisten hun eerste zege te boeken van het seizoen. SC Feyenoord keek tegen DHSC bij rust nog wel tegen een 1-2 achterstand aan, maar een productieve tweede helft bracht de 4-2 winst bij de ploeg die daar het meeste recht op kon laten gelden. Spijkenisse opende al in de zesde minuut de score (Marvin van der Pluijm) tegen Rijsoord en won uiteindelijk vrij eenvoudig met 0-3.

 

FC 's-Gravenzande had nog geen doelpunt weten te maken in de voorgaande vier speelronden, dus kreeg de openingsgoal tegen Capelle (maker Samet Dag) extra bijval. Capelle maakte met een kleine twintig minuten te gaan gelijk (Jelle Pollemans) en een 1-1 deling leek in de maak. Het werden zelfs drie punten voor de Westlanders (de eerste van het seizoen), toen Rick Boers in blessuretijd raak kopte.

 

Achilles '29 verloor ook zijn vijfde competitiewedstrijd. Smitshoek haalde op de Heikant drie punten (0-4) op. Dat Achilles '29 onder aan de ranglijst bungelt, is geen nieuws meer. Wel dreigt de club uit Groesbeek in alle financiële perikelen en machtsspelletjes van het eigen sportcomplex te moeten verdwijnen. Degenen die de club in de vaart der volkeren wilden opstuwen en door financieel wanbeleid daar niet in slaagden, staan op het punt om de club nog een trap na te geven. In de wedstrijd behield Smitshoek zijn ongeslagen status, als enige club in de hoofdklasse A. Bart Deprez had met drie goals een groot aandeel in de zege, die ook nog wel wat ruimer had kunnen uitvallen, want Deprez liet ook nog een strafschop onbenut. 

 

Klik hier voor de huidige stand in de hoofdklasse A.