Nieuws

Derde divisie: Sparta Nijkerk nog ongeschonden

Nabeschouwing
Derde divisie

 

28 september 2019

Sparta Nijkerk won ook zijn vijfde competitiewedstrijd. Daardoor voert de nieuwkomer in de Derde divisie ongeschonden de ranglijst aan. DVS '33 Ermelo was als koploper met de beste bedoelingen naar de Ebbenhorst gekomen maar ging na de 1-0 nederlaag onverrichter zake weer op huis aan. Het doelpunt van Gilbrano Plet, zo'n tien minuten voor rust, bleek uiteindelijk goud waard voor de ploeg van Eric Speelziek.

 

Harkemase Boys had in punten boven Sparta Nijkerk kunnen komen, maar de Friezen bleven tegen de amateurs van Ajax steken op 0-0. De Ajacieden, die het laatste kwart van de wedstrijd met tien man speelden (rood voor Moiz da Sliva), waren daar gezien hun positie op de ranglijst nog best tevreden mee.

 

Mart Willemse (ODIN '59) neemt het doel van Ter Leede onder vuur. Mike Boelee (links) en Brayan Caicedo Mosquera zijn te laat, maar zonder erg want het schot gaat over.
Foto: Hans Willemse

 

De duel tussen Ter Leede en ODIN '59 kreeg geen winnaar, maar wel een hectische slotfase. Twee minuten voor tijd zette Jurjen Dikker de Heemskerkers op winst (1-2), maar in de toegevoegde tijd bezorgde Robert Steemers met zijn twee doelpunt van de middag zijn ploeg toch nog een punt (2-2).

 

Barendrecht was vooral naïef en moest dat bekopen op eigen veld met een duidelijke nederlaag tegen SteDoCo. De ploeg uit Hoornaar stond bij rust al voor met 0-2 en na de 0-3 vijf minuten na rust was de wedstrijd op sportpark De Bongerd gespeeld.

 

Barendrechter Bram de Bruin wordt afgetroefd door gezamenlijk ingrijpen van Wesley Pollemans (links) en Etiën Mariana van SteDoCo.
Foto: Cees Bakker

 

Excelsior '31 leek tegen Jong Almere City FC, dat al na drie minuten de score opende, een zware middag tegemoet te gaan. Niets was minder waar, want het scoreverloop ontwikkelde zich perfect in het straatje van de Rijssenaren, einduitslag 2-4.

 

VVOG en FC Lisse stonden voor de aftrap keurig gelijk in punten en na negentig minuten was daar geen verandering in gekomen. De Lissenaren openden voor rust de score, maar zagen de Harderwijkers in de tweede helft langszij komen. Met het 1-1 gelijke spel schoot geen van de tweeën iets op.

 

Voor GOES en ONS Sneek gold hetzelfde. Bij winst was er door één van de twee vooruitgang geboekt. Nu hield de 2-2 beide ploegen in de kelder van de ranglijst.

 

In de avondwedstrijd stond VVSB na nog geen half uur spelen met 3-0 voor. Lulinho Martins opende na twee minuten al de score, gevolgd door twee treffers van Felitciano Zschusschen. In de tweede helft gooide Hoek er toch nog een inhaalrace uit met twee doelpunten van Robin Nelis. Zo werd het toch nog een zwaar bevochten zege voor de Noordwijkerhouters, die daarmee opklommen naar een vijfde plek.

 

Klik hier voor de huidige stand in de Derde divisie.