Nieuws

Tweede divisie: IJsselmeervogels in de overdrive

Nabeschouwing
Tweede divisie

 

28 september 2019

De machine van IJsselmeervogels staat geschakeld in de overdrive. AFC kon het voor rust ogenschijnlijk nog wel bijbenen, opende na een klein kwartier ook de score via Raily Ignacio, maar toen de 'rooien' uit Bunschoten-Spakenburg na de pauze de gaskraan helemaal open draaiden, bleef er niet veel over van het verzet van de regerend kampioen van de Tweede divisie.

 

Grote man in de ploeg van Ted Verdonkschot was Ahmed el Azzouti, die na rust een 24-karaats hattrick scoorde. Al voor de pauze had Robbert Olijfveld beide ploegen op gelijke hoogte gebracht. Vlak voor tijd maakte Mike van de Laar de vijf vol: 5-1. IJsselmeervogels ligt vol op ramkoers, waar AFC (acht punten achter de Vogels) voorlopig tot de middenmoot lijkt veroordeeld.

 

Sekou Sylla van Excelsior Maassluis is Obi Onyeike (TEC) te snel af. Een doelpunt zou deze actie niet opleveren, net als de gehele wedstrijd.
Foto: Harry Noordhof

 

Katwijk is de nieuwe nummer twee. De ploeg van Jan Zoutman trok de lijn van de gewonnen bekerderby met Quick Boys door en won met 1-2 bij HHC Hardenberg. Goals van Jordy Hilterman en Joey Jongeman zetten de Katwijkers op het paard. Maar Serge Fatima bracht de spanning terug, waarna in een hectische slotfase de Sallanders hun ziel en zaligheid gaven voor de gelijkmaker, die niet meer viel.

 

Noordwijk liep door toedoen van Kozakken Boys tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen op en het was er gelijk eentje met forse cijfers. De ploeg van Kees Zethof leek het nog spannend te gaan maken na de pauze, maar meteen de 2-3 maakten de Werkendammers de 2-4 en was de koers gelopen. De 2-5 was voor de statistiek. De Noordwijkers zakten naar plaats vijf. Kozakken Boys klom naar treetje vier.

 

Ook op Houtrust rolde er een 2-5 uitslag uit de bus. Scheveningen maakte zijn eerste doelpunt in de competitie (Rowdy van der Putten) en daarna ook nog het tweede (Tim Peters), maar hield ook open huis achterin waarin Rijnsburgse Boys zijn weg wel kon vinden. Dani van der Moot had met drie treffers een groot aandeel in de Rijnsburgse zege. Scheveningen blijft laatste met slechts één winstpunt.

 

Spakenburg haalde wel een punt, maar dat hadden er ook drie kunnen/moeten zijn. Jong Volendam kwam pas op gelijke hoogte drie minuten voor tijd door een kopbal van Micky van de Ven. De linesman oordeelde dat de bal de doellijn was gepasseerd. In het bekerduel met SDO miste Roy Castien voor Spakenburg een strafschop die eigenlijk door Marlon Versteeg genomen had moeten worden. Deze keer liet Versteeg een penalty onbenut, maar maakte hij na de pauze zijn fout goed (0-1). Spakenburg liet in het vervolg na de wedstrijd op slot te gooien en kreeg daarvoor de gebruikelijke rekening gepresenteerd.

 

Quick Boys leed zijn derde thuisnederlaag op rij. Na Kozakken Boys (0-2) en Katwijk (KNVB-beker, 2-3) liep ook De Treffers met een overwinning de poort van Nieuw Zuid uit. Een intikker van Lowie van Zundert (voor rust) en een van richting veranderd schot van Coen Maertzdorf (83-ste minuut) maakten het verschil (0-2). Quick Boys zakte naar een bescheiden vijftiende plaats.

 

Net onder Quick Boys, op plek zestien, staat ASWH. De Ambachters hadden weinig in te brengen bij Koninklijke HFC. De Haarlemmers liepen uit naar 4-0, voor Josimar Lima de eer redde (4-1). De 'Koninklijke' maakte daardoor een 'reuzensprong', van plek veertien naar plaats acht.

 

Na de thuisnederlaag tegen Excelsior Maassluis (1-2) was de 0-1 winst bij Jong Sparta een welkom geschenk voor GVVV. De Veenendaalers hadden een pikstart met een doelpunt van Jeremy de Graaf (3-de minuut) om vervolgens de hele verdere wedstrijd achter de Rotterdamse beloften aan te moeten lopen. Maar de ploeg van Niek Oosterlee hield wel stand.

 

Excelsior Maassluis en TEC hielden elkaar keurig, zonder doelpunten te maken, in evenwicht. De betere kansen op een score waren wel voor TEC dat een paar keer het 'houtwerk' trof en ook Excelsior-doelman Jean-Paul van Leeuwen op zijn weg vond.

 

Klik hier voor de huidige stand in de Tweede divisie.