Nieuws

Hoofdklasse B: SDC Putten stabiel aan kop

Nabeschouwing
Hoofdklasse
Competitie

 

5 oktober 2019

SDC Putten heeft tegen Purmersteijn de vijfde seizoensoverwinning behaald en de vierde op rij (0-2). Alleen in speelronde twee leverden de de Puttenaren de punten in tegen Swift. Met vijftien punten uit zes wedstrijden houdt SDC Putten de koppositie in handen.

 

Achter SDCP hebben ook SC Genemuiden en Swift hun wedstrijd gewonnen. Genemuiden pakte in Hoogeveen drie punten tegen HZVV, Swift kende tegen Buitenpost weinig problemen (0-2). De achterstand van het tweetal op de koploper bedraagt twee punten.

 

Mallqui Cabezas Narvaez (Swift) is in de achtervolging op Rob Dijkstra van Buitenpost.
Foto: Hans Zwamborn

 

Staphorst heeft tegen Eemdijk een vrij kansloze nederlaag geleden. De 'Diekers' stonden de tegenstander nauwelijks kansen toe en scoorden zelf twee keer. De tweede keer vanaf elf meter nadat Chris van Houten de bal uit het doel geslagen had. De Staphorst-verdediger kreeg vanzelfsprekend rood. Staphorst kukelt uit de top vier en staat ineens achtste.

 

Ook Berkum maakt een duikeling na de 0-2 nederlaag tegen ACV. De Zwollenaren vinden we nu drie plaatsen lager terug op de negende positie.

De grootste overwinning van de dag viel in Nijkerk te noteren. NSC gaf DETO Twenterand met 6-1 op de broek. Bij rust stond het al 4-0.

 

ACV'er Jim de Leeuw (achter) en Johnsen Bacuna van Berkum hebben oog voor de bal.
Foto: Rainer Fröhlich

 

Het ene seizoen is het andere niet, dat ondervindt ook Volendam. Vorig seizoen leken de wijdbroeken soeverein op weg naar het kampioenschap, totdat enkele wedstrijden voor het einde van de competitie de motor haperde. Dit seizoen is alles anders en gaat het erg moeizaam. Tegen het nog puntloze De Dijk leverden de Volendammers twee punten in. Met de 2-2 zijn de Amsterdammers van de nul af, maar staan ze nog steeds stijf onderaan.

 

De derby in de Noordoostpolder tussen Urk en Flevo Boys werd in de avonduren gespeeld, maar leverde geen doelpunten op.