Nieuws

Hoofdklasse A: Sherwin Grot goud waard voor DUNO

Nabeschouwing
Hoofdklasse
Competitie

 

5 oktober 2019

DUNO Doorwerth heeft met een 3-2 overwinning tegen SC Feyenoord de leiding in de Hoofdklasse A behouden. Sherwin Grot was wederom belangrijk voor DUNO door het winnende doelpunt te scoren. De wedstrijd kende een wisselend scoreverloop. De thuisclub nam al vrij vroeg in de wedstrijd de leiding, maar moest de Rotterdammers nog voor rust voorbij laten. Na de thee verzette DUNO de bakens. De uitslag had nog groter uit kunnen vallen, maar het bleef bij 3-2.

 

Van het trio directe achtervolgers wist alleen FC Rijnvogels niet te winnen. De Katwijkers moesten de punten met Smitshoek delen (1-1) en zagen tegelijkertijd dat Sportlust '46 en AZSV wel wonnen. Sportlust versloeg Achilles '29 met 3-1 en AZSV nam vanuit Gouda drie punten mee, na de 1-2 winst tegen Jodan Boys.

 

DHSC maakte een sprongetje op de ranglijst en Capelle ging mee in het voetspoor van de Utrechters. DHSC won met 2-1 van Achilles Veen, dat nu als enige club in deze klasse op een score staat van vijftig procent. Capelle stuurde op eigen veld Zwaluwen met een 2-0 nederlaag terug naar Vlaardingen. 

 

Onderin heeft zich een moeilijk seizoen aangekondigd voor Spijkenisse en FC 's-Gravenzande. Waar 's-Gravenzande nog een puntje pakte (0-0 tegen Rijsoord) kreeg Spijkenisse een afstraffing te verwerken van ARC. De promovendus won met maar liefst 0-3. Spijkenisse en FC 's-Gravenzande staan veertiende en vijftiende met slechts vier punten. Alleen het puntloze Achilles '29 doet het slechter. De Groesbekers lijken rechtstreeks op weg te zijn naar de eerste klasse.