Nieuws

Derde divisie: DVS '33 Ermelo minimaal een week koploper

Nabeschouwing
Derde divisie
Competitie

 

5 oktober 2019

DVS '33 Ermelo mag zich een week lang koploper noemen van de Derde divisie. De Ermeloërs wonnen zelf met 1-2 van ONS Sneek en zagen zowel Sparta Nijkerk als Harkemase Boys geen punten behalen. Koploper Sparta Nijkerk verloor met 1-0 van SteDoCo en nummer twee Harkemase Boys was vrij. Beide ploegen kunnen volgende week weer over DVS '33 heen, want dat is op zijn beurt dan vrij.

 

Sparta Nijkerk-aanvaller Frank Heus (9) zit Bryan Jongeneel (4) van SteDoCo op de huid.
Foto: Arjen Gerritsma

 

Hoek kreeg tegen DOVO een gevoelige nederlaag te slikken. De Zeeuwen, die thuis nog ongeslagen waren en de laatste twee thuiswedstrijden met 6-1 wonnen, kwamen tegen DOVO nog wel op voorsprong maar verloren uiteindelijk met 1-3.

 

Erwin Franse (14) scoort 1-0 voor Hoek tegen DOVO.
Foto: Patricia Maljaars

 

Hoek moet in de stand ODIN '59 voorbij laten gaan. De Heemskerkers versloegen GOES met grote cijfers (5-1), dat opnieuw een speler voortijdig van het veld zag gaan. Doelman Brian Meulmeester kreeg rood en net als tegen Hoek (eerder dit seizoen) luidde de plaatsverwijzing een grote afstraffing in. GOES blijft op de zestiende plaats staan, met alleen ONS Sneek nog onder zich. De Friezen hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.

 

Jason Halman (ODIN '59) legt aan, schiet en scoort.
Foto: Leo Tillmans

 

Van de ploegen onderin hebben DOVO en VVOG het beste resultaat behaald. Net als DOVO won ook VVOG. De Harderwijkers stuurden Barendrecht met een 4-2 nederlaag terug naar huis.

 

Barendrechter Bram de Bruin krijgt in de eerste minuut na rust een dot van een kans op de gelijkmaker, maar zijn schot wordt gekeerd door VVOG-keeper Paul Eppink.
Foto: Cees Bakker

 

Ajax en FC Lisse behaalden beide een puntje. De Amsterdammers hielden VVSB op 2-2, FC Lisse deelde de punten met Jong Almere City FC (3-3).

Bij de middenmootwedstrijd Excelsior '31 - Ter Leede was er ook geen winnaar (2-2). Een winstpuntje voor Excelsior, dat lange tijd met een mannetje minder moest optreden na een rode kaart voor Boy Boeloerditi wegens natrappen.