Nieuws

Tweede divisie: IJsselmeervogels loopt uit, opsteker voor Spakenburg

Nabeschouwing
Tweede divisie
Competitie

 

5 oktober 2019

In aanloop naar de Spakenburgse derby hebben de beide aartsrivalen een goede generale gehad. Koploper IJsselmeervogels won soeverein van GVVV, traditioneel een moeilijke tegenstander voor de 'Rooien'. Het werd uiteindelijk 0-3 (doelpunten van El Azoutti en tweemaal Van den Meiracker), maar halverwege had het ook al 0-4 of 0-5 kunnen staan.

 

Spakenburg behaalde tegen Noordwijk de eerste overwinning van het seizoen. Op 'De Westmaat' werd het, na een doelpuntloze eerste helft, 2-1 voor de 'Blauwen'. In de slotfase was Noordwijk nog dicht bij de gelijkmaker (bal op de paal), maar dat bleef het team van trainer John de Wolf bespaard. Door de driepunter klom Spakenburg twee plaatsen en staat het nu vijftiende.

 

Jong Sparta-doelman Fabrie en verdediger Soares Fonseca maken de doelpoging van Vincent van den Berg (11, Excelsior Maassluis) onschadelijk.
Foto: Harry Noordhof

 

Katwijk heeft tegen AFC met 1-2 verloren. De doelpuntenmakers waren de 'usual suspects': Raily Ignacio opende de score voor AFC, Marciano Mengerink was verantwoordelijk voor de gelijkmaker namens Katwijk. Een half uur voor het eindsignaal scoorde Yordi Teijsse het winnende doelpunt. De Katwijkers lopen dus averij op ten opzichte van de lijstaanvoerder en zakken naar de derde plaats.

 

HHC Hardenberg had de Katwijkers ook nog kunnen passeren en lang zag het daar ook naar uit. De Sallanders kwamen tegen De Treffers via Jurjan Mannes op voorsprong en kregen kansen om de voorsprong uit te bouwen. Dat gebeurde niet waarna een kwartier voor tijd de straf volgde daarvoor volgde, toen Aziz Khalouta de gelijkmaker scoorde: 1-1.

 

Kozakken Boys heeft niet kunnen profiteren van de nederlaag van Katwijk. Thuis op 'De Zwaaier' verloren de Werkendammers met 0-2 van de Koninklijke HFC.

 

Jordy Strooker heeft gescoord voor Rijnsburgse Boys en denkt aan zijn deze week overleden oma.
Foto: Hans Heemskerk

 

Rijnsburgse Boys heeft de (voor hen) beladen derby tegen Quick Boys met 3-1 gewonnen. In de eerste helft waren de ogen vooral gericht op Rijnsburger Jordy Strooker. Voor de aftrap werd hij gehuldigd voor zijn 150-ste wedstrijd. Na vijf minuten spelen scoorde hij het openingsdoelpunt, om pal voor rust de gelijkmaker weg te geven door een slappe terugspeelbal. In het tweede bedrijf deden Dani van der Moot en Jeroen Spruijt de weegschaal in het voordeel van de 'Uien' uitslaan, die daardoor klommen naar de tweede plaats.

 

Onderin deed ASWH, net als Spakenburg, uitstekende zaken. De Ambachters haalden met 5-2 uit tegen Jong FC Volendam. ASWH klimt daardoor van de zestiende naar de dertiende plek. De Volendammers bevinden zich, na een flitsende competitiestart, nu in de gevarenzône.

 

Scheveningen leek tegen TEC de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Rowdy van der Putten zette vier minuten in de tweede helft de 'Schollekoppen' aan de leiding. De 0-1 stand leek het eindsignaal te overleven, maar de mannen van John Blok moesten één minuut voor tijd een tegendoelpunt slikken. In de ruim bemeten extra tijd lukte het Scheveningen niet om alsnog de overwinning te pakken: 1-1.