Nieuws

Wil om te winnen houdt VVOG op de been

Wedstrijdverslag
Derde divisie
Competitie

 

6 oktober 2019

HARDERWIJK - Er zijn van die seizoenen dat iedere punt telt om buiten de gevarenzone te blijven. VVOG en Barendrecht zijn in die situatie verzeild geraakt en op het sfeervolle sportpark De Strokel in Harderwijk moest dan maar hard gewerkt worden voor de punten. Beide ploegen kunnen in de Derde divisie namelijk drie punten heel goed gebruiken en na een rommelige wedstrijd met vaak knotsgekke situaties trok VVOG met een 4-2 zege aan het langste eind.

 

Daarmee steeg de ploeg van trainer Pieter Mulders een plaatsje en moest Jack van den Berg met lede ogen aanzien dat zijn ploeg steeds dichter bij de gevarenzone komt. Van den Berg, die toch enige liefde toont voor Barendrecht, weet dat het een moeilijk seizoen zal worden. De degradant uit de Tweede Divisie komt maar moeilijk over de teleurstelling heen. "Ik zou wel eens willen dat Barendrecht wat meer ambities toont. Je moet naar andere wegen zoeken, als geld niet voorhanden is. Vandaag geven we toch een paar treffers zo maar weg en we kunnen nu toch niet meer van pech spreken. Het doel is om in deze Derde divisie te blijven, maar dat wordt al moeilijk genoeg met deze selectie."

 

Barendrecht-doelman Donovan Levestone gaat Mike Ahrens ten val brengen.: strafschop voor VVOG.

 

Vanaf het begin van de wedstrijd was te zien dat hier twee ploegen aan het werk waren die niet direct als hoogvliegers aangemerkt konden worden. Het was vaak "hom noch kuit of vlees noch vis". Werklust moest het dan maar overnemen en dat was wel voldoende aanwezig. Nadat eerst Barendrecht doelman Donovan Levestone al in de negende minuut een inzet van Bas Wobbes op de goede manier had verwerkt, kwam het duel meer in handen van de thuisploeg. Van den Berg was na afloop ook heel kritisch over de eerste helft. "We konden niet eens drie middenvelders afdekken." Hij moest ook toezien hoe VVOG in de 12-de minuut op een 1-0 voorsprong kwam. Caifano Latupeirissa werd vrijgespeeld op het middenveld en haalde van zeker 25 meter snoeihard uit. Doelman Levestone was kansloos toen de bal ook nog eens in de uiterste hoek verdween: 1-0.

 

De voorsprong was echter van korte duur. In de 20-ste minuut klapte de buitenspelval bij de thuisclub niet goed dicht en kon Qjell Krolis in samenwerking met Bram de Bruin de stand weer gelijk trekken: 1-1. De verdere eerste helft zou VVOG de betere ploeg blijven, maar aanvallend ontbreekt het de ploeg van Mulders aan een echte afmaker. Na een half uur weer zo'n moment waar je over denkt: hoe is het mogelijk? De defensie van Barendrecht wilde voorlangs het eigen doel uitverdedigen. De bal had echter niet de juiste snelheid en richting en kwam terecht bij Mike Ahrens. Die werd door de uit zijn doel komende Levestone neergelegd en kon even later die doelman vanaf elf meter passeren: 2-1.

 

Bas Wobbes (10) maakt het Max van Dijk lastig.

 

In de rust moet Van den Berg gekookt hebben van woede. Hij kreeg het daarmee wel voor elkaar dat zijn ploeg in de tweede helft furieus van de startblokken kwam. Het inbrengen van Peter de Lange (niet helemaal fit, maar wel inzetbaar voor één helft) gaf het extra zetje dat de bezoekers nodig hadden. Al binnen drie minuten kwamen er een paar dotten van kansen. Aan het eind van die drie minuten stond er ook terecht 2-2 op het scorebord. De bal werd het doelgebied ingespeeld en daar kregen een aantal Barendrecht spelers de kans om de bal over de lijn te schieten. Het was uiteindelijk VVOG-verdediger Jeffrey Snijders die de bal in het eigen doel zag verdwijnen, een bal die er waarschijnlijk toch wel ingegaan zou zijn: 2-2.

 

Wat een verschil tussen het Barendrecht van de eerst helft en dat van de tweede helft. VVOG werd overrompeld, maar heeft met de verdedigers Tim Muller en Jan Jurriën Hop spelers die in zo'n geval ook tegengas kunnen geven. Nadat De Bruin namens Barendrecht nog een keer de paal had getroffen, herpakte VVOG zich steeds meer. En weer ging er een kolderieke situatie vooraf aan de treffer van VVOG. Een paar spelers van Barendrecht gleden in de 74-ste minuut zomaar uit en gaven daardoor aan Ahrens de kans om vrijuit een voorzet af te leveren. Bij de tweede paal wist de verder onzichtbare Rihairo Meulens raak te koppen: 3-2. Dat gaf het verzet van Barendrecht een flinke knauw en wat de ploeg ook probeerde, het hielp niet meer. In de slotfase kwam er zelfs een vierde treffer bij voor de thuisploeg. Goed doorzetten van Snijders bracht de bal op tijd bij Bas Wobbes en die zag kans om de bal onder Levestone door te werken: 4-2.

 

Jeffrey Snijders (VVOG) en Luivenno Statio (Barendrecht) weten wat snelheid is.

 

Mulders was natuurlijk heel tevreden over de prestatie van zijn team. "De legpuzzel om met zoveel nieuwe spelers een goed ingespeeld team te maken is groter dan ik verwacht had. Het is ook intensiever dan ik gehoopt had. Vandaag hebben we wel aangetoond dat we in staat zijn om steeds kleine stapjes omhoog te maken. De wil om te winnen heeft ons op de been gehouden toen Barendrecht ons in de tweede helft onder druk zette. Zo'n zege kunnen we goed gebruiken."

 

VVOG - Barendrecht 4-2 (2-1)

Doelpunten 12. Caifano Latupeirissa 1-0, 20. Qjell Krolis 1-1, 30. Mike Ahrens (strafschop) 2-1, 48. Jeffrey Snijders (e.d.) 2-2, 74. Rihairo Meulens 3-2, 90. Bas Wobbes 4-2
Scheidsrechter S. Veekamp
Toeschouwers 500
VVOG Eppink, Snijders, Muller, Hop, Kluiver, Ahrens (80. Obuoha), Bruinier (60. Fadili), Latupeirissa, Kersten, Wobbes, Meulens (86. Careman)
Barendrecht Levestone, Eekman, Husen, Van Dijk, Statio (69. Salem), Samsey, Dorst, Van der Wal (45. De Lange), Krolius, Bakour, De Bruin (65. Vorthoren)
Gele kaart Qjell Krolis, Emilio Samsey (Barendrecht)

 

Tekst: Rob Kemper
Foto's: Joke Huijgen