Nieuws

Tweede divisie: Spakenburg richt zich op tegen IJsselmeervogels

Nabeschouwing
Tweede divisie

 

12 oktober 2019

Spakenburg heeft op het veld van de aartsrivaal verrassend een punt gepakt tegen koploper IJsselmeervogels. In een teleurstellende eerste helft was eigenlijk alleen het doelpunt van Robbert Olijfveld noemenswaardig. De aanvaller van IJsselmeervogels mocht van de rand van het strafschopgebied aanleggen en via de voet van Barry Beijer verdween de bal in het doel.

 

Na rust heerste IJsselmeervogels. Via verdediger Jeffrey Buitenhuis (of was het weer Spakenburg-verdediger Barry Beijer) verdween de bal in het blauwe doel. De 'Rooien' zaten op rozen en waren dicht bij de 3-0 toen Maikel de Harder uit een corner op de paal schoot.

 

Kevin Sterling (rechts) is Ashraf Nejmi net te snel af.

 

IJsselmeervogels had de buurman op zijn zij liggen, maar verzuimde hem op zijn rug te draaien. Spakenburg richtte zich op en via een volley van Marlon Versteeg werd de aansluiting gevonden (2-1). Het gevolg was dat IJsselmeervogels ineens onzeker oogde, Spakenburg rook zijn kans en kreeg die ook. Uit een corner scoorde Argjend Selimi de gelijkmaker.

 

Spakenburg had het momentum te pakken, maar raakte dat kwijt toen Selimi net over de middellijn Mohamed el Azzouti neersabelde. Scheidsrechter Stef Veekamp (hij floot de Spakenburgse derby voor het eerst) moest de rode kaart wel trekken. De mantel der liefde kon die overtreding niet meer bedekken.

 

In numerieke meerderheid ging IJsselmeervogels nog wel op zoek naar de winst, kreeg ook mogelijkheden, maar die werden niet op waarde geschat. En zo eindigde de 'derby der derby's' zoals zo vaak ook nu weer in een gelijkspel, al zullen de 'Blauwen' zich de morele winnaars voelen.

 

In de stand heeft IJsselmeervogels geen schade opgelopen. De voorsprong blijft vijf punten, want ook de nummers twee en drie speelden gelijk. Spakenburg klom een plaatsje en staat nu veertiende.

 

Foto: Orange Pictures