Nieuws

Hoofdklasse B: SC Genemuiden grijpt de koppositie

Nabeschouwing
Hoofdklasse
Competitie

 

12 oktober 2019

SC Genemuiden begon de zevende speeldag als nummer drie van de ranglijst om bovenaan te eindigen in de hoofdklasse B. SDC Putten, dat als koploper het sportpark De Wetering had betreden, kreeg een dik pak slaag te verwerken. Bij rust leidde Sportclub soeverein met 3-0 en verdubbelde in de tweede helft die marge. De 6-1 was slechts voor de statistiek.

 

Swift volgt SC Genemuiden op de voet. De Amsterdammers klopten Volendam met het kleinst mogelijke verschil (1-0) en hebben alleen een slechter doelsaldo dan de kersverse lijstaanvoerder (+9 tegen +12). 

 

SDC Putten zakte naar plaats vier en daardoor kon Eemdijk stijgen naar plaats drie. De Diekers klopten nieuwkomer HZVV met 3-0. Na een 2-0 russtand (goals van Bas Buimer en Jordie Huygen) bracht de treffer van Freek van Belzen nog voor het uur om was absolute zekerheid.  

 

Staphorst steeg ver boven NSC Nijkerk uit.
Foto: Henk Timmerman

 

Niet alleen Putten kreeg een tik op de neus. NSC Nijkerk kon Staphorst verlaten met een 6-0 nederlaag aan de broek. Het was de eerste thuisoverwinning van de Staphorsters en dan maar gelijk eentje met duidelijke cijfers. Martijn Brakke (3x), Mike Reuvers, Xaver Slot en Ruben Kin tekenden voor de productie. 

 

ACV en Urk konden over de rug van NSC een treetje stijgen op de ladder. ACV won op eigen veld met 2-0 van Purmersteijn. De Assenaren, die al na twee minuten op voorsprong kwamen door Marco van der Heide, mengen zich nadrukkelijk in de kopgroep. De grootste overwinning van de dag kwam op naam van Urk. Buitenpost fungeerde als schietschijf (0-8) voor de Urkers. William de Boer (3x), Jelle de Boer (2x), Riekelt Jan Brands, Jan van Slooten en Marinus Snoek schoten de acht vol. De Friezen kregen daardoor de rode lantaarn in handen gedrukt.

 

Johnsen Bacuma (Berkum) probeert de pass van Dijker Hjalmar Oomens (6) te voorkomen.
Foto: Rainer Fröhlich

 

De Dijk is van de laatste plaats af. Het gelijke spel met Volendam (2-2) van een week eerder smaakte blijkbaar naar meer. De Amsterdammers zadelden Berkum op met een 2-1 nederlaag en lieten zo hun eerste driepunter noteren. De winnende treffer (Mylan Polman) viel in de slotminuut, nadat Berkum in de tweede helft diverse kansen had laten liggen om op voorsprong te komen. Voor rust had Jonathan van Marle voor de Zwollenaren de openingstreffer van Hussam Doowah vereffend. 

 

DETO Twenterand haalde een punt bij Flevo Boys (2-2), maar dat hadden er drie kunnen zijn. Bij rust koesterden de Vriezenveners nog een 0-2 voorsprong (goals van Maarten Jansen en Kevin Aman). Pal na rust bracht een kopbal van Timon Rorije de spanning voledig terug en later smaakte invaller Marcel Schaapman het genoegen bij zijn debuut in het eerste elftal gelijk te scoren voor Flevo Boys. Met dat ene punt schoot DETO Twenterand niets op. De start voor de nieuwe coach Hennie in 't Hof begint op de voorlaatste plaats.

 

Klik hier voor de uitslagen en stand in de hoofdklasse B.