Nieuws

Hoofdklasse A: Sportlust '46 buigt voor koploper

Nabeschouwing
Hoofdklasse
Competitie

 

12 oktober 2019

Sportlust '46 heeft zijn meerdere moeten erkennen in DUNO D. De Woerdenaren hadden ongetwijfeld snode plannen om de koploper van de hoofdklasse A pootje te lichten, maar de Gelderlanders pakte hun zesde overwinning van het seizoen en hun vijfde zege op rij. Shapoul Ali en Sherwin Grot waren na rust de doelpuntenmakers (0-2).

 

Drukte voor het doel van DUNO D., maar doelman Patrick ter Mate klaart de situatie.
Foto: Arie Verhagen/PR Sportlust '46

 

AZSV is de naaste achtervolger geworden van de Doorwerthers. De ploeg uit Aalten had weinig problemen met laagvlieger Rijsoord. De 4-0 einduitslag was nog binnen een uur spelen bereikt.

Over twee weken (26 oktober) gaat AZSV op bezoek bij DUNO D.

 

FC Rijnvogels klom over Sportlust '46 heen naar een derde plek. De Katwijkers wisten Capelle met miniem verschil (2-1) onder de duim te houden. Na een 1-1 ruststand maakte in de tweede helft Max van Steen het uiteindelijke verschil. Capelle drong in de slotfase nog wel aan op de gelijkmaker, maar de thuisclub sleepte de overwinning over de finish.

 

DHSC en Achilles Veen drukten in de lift allebei op het knopje omhoog. Achilles Veen won in eigen huis met 2-1 van Jodan Boys. Na een klein uur moest de thuisclub verder met tien man na twee keer geel voor Rico Geeroms. Thomas de Man zorgde daarna met zijn tweede treffer van de middag dat de drie punten toch in Veen bleven.

DHSC liet Smitshoek bungelen, ruststand 0-3, einduitslag 0-5. Het was de eerste competitienederlaag voor Smitshoek.

 

ARC boekte zijn tweede zege op rij in. Stefan de Horder was in Vlaardingen verantwoordelijk voor de 0-1 overwinning op Zwaluwen. De Alphenaren, die dit seizoen terugkeerden in hoofdklasse, staan op een keurige zevende plaats.

 

Met FC 's-Gravenzande wil het nog niet echt vlotten. De Westlanders konden tegen SC Feyenoord alleen vanaf de strafschopstip scoren (Sander Koeleman), maar dat woog niet op tegen de Rotterdamse overmacht, die zich in de eerste helft al aftekende (3-0 ruststand). Na de pauze hield SC Feyenoord de concentratie vast en eidigde op 5-1. FC 's Gravenzande blijft voorlopig voorlaatste.

 

De laatste plaats is voor Achilles '29, maar de Groesbekers hebben wel hun eerste winstpunt te pakken. Spijkenisse, dat vanaf minuut 36 met een man minder moest spelen (Mendes Fernandes liep binnen de minuut tegen twee gele kaarten aan), is de eerste ploeg in de hoofdklasse A die punten verspeelt aan Achilles '29 (0-0).

 

Klik hier voor de uitslagen en de stand in de hoofdklasse A.