Nieuws

Derde divisie: Sparta Nijkerk blijft standvastig

Nabeschouwing
Derde divisie
Competitie

 

12 oktober 2019

Sparta Nijkerk leed tegen SteDoCo zijn eerste nederlaag (1-0) in de competitie, maar toonde een week later tegen de amateurs van Ajax toch weer standvastig te zijn. Helemaal van een leien dakje ging het niet, maar doelpunten van Donny van der Wal en Frank Heus in het laatste kwartier brachten het voordeel (4-2) wel uiteindelijk bij de ploeg van Erik Speelziek, die zijn contract in Nijkerk tot de zomer van 2023 heeft verlengd.

 

DVS '33 Ermelo, dat een vrije dag genoot, is na een week koploper te zijn geweest weer de runner-up. Nummer drie is ODIN '59 geworden. De Heemkerkers walsten eclatant met 0-6 over Harkemase Boys heen. Al in minuut één stond de 0-1 (Sietse Brandsma) op het scorebord van De Bosk en werd het nog een lange, lange middag voor de Friezen, die hun ongeslagen status moesten inleveren.

 

Na twee nederlagen op rij dacht Hoek weer sterk aan een overwinning. Barendrecht bleek een willig slachtoffer. In ruim een kwartier zetten Jonathan Constansia, Karim Bannani en Rik Impens de bezoekers op rozen. Halverwege de tweede helft maakte Impens zijn tweede van de middag en konden de Zeeuwen de benen verder stil houden. Hoek is terug te vinden op plek vier. Ook Jong Almere City FC haalde ruim uit. In het Yanmar stadion werd het 5-1 in ten koste van SteDoCo.

 

Excelsior '31 behaalde een makkelijke 0-4 overwinning op nummer voorlaatst GOES. Na acht minuten opende Jesper Veltkamp de score, weer acht minuten gevolgd door een treffer van Jamarro Diks. Na de pauze maakte Hielke Peneterman en Boy Boeloerditi het kwartet vol. De promovendus uit Rijssen klom van plek twaalf op naar plaats acht. Ter Leede bleef staan op plaats negen als gevolg van de puntendeling (1-1) bij DOVO. Lang leek het doelpunt van Jasper Waalkens (vlak voor rust) DOVO een overwinning te bezorgen, maar Ian van Oterrlo maakte zeven minuten voor tijd gelijk. In de slotfase was er bij een opstootje nog een rode kaart voor Lars Middelwijk van DOVO. 

 

Ayrton Dol (FC Lisse) probeert de bal af te schermen voor Tom Arissen (rechts) van ONS Sneek.
Foto: Rob Bosma

 

Onderin deed FC Lisse prima zaken door met 4-1 ONS Sneek terug te wijzen. De ploeg van Robbert de Ruiter liet daardoor de probleemzône achter zich. De positie van de Sneekers blijft onveranderd penibel. Meer dan de eer redden in de slotminuut (Genridge Prijor) zat er voor hen niet in. De Lissenaren waren pal voor rust op voorsprong gekomen (Tom Noordhoff) en liepen na de pauze freewheelend steeds verder weg.    

 

In de avondwedstrijd knokte VVOG bij zijn bezoek aan VVSB voor een punt en slaagde in die missie. De thuisclub dacht acht minuten voor tijd de volle winst (2-1) binnen bereik te hebben, maar Henry Kersten herstelde in de slotminuut de balans (2-2). De wedstrijd nam als gevolg van lichtuitval meer tijd in beslag dan gepland.

 

Klik hier voor de uitslagen en de stand in de Derde divisie.