Nieuws

Tweede divisie: Achtervolgers lopen averij op

Nabeschouwing
Tweede divisie
Competitie

 

12 oktober 2019

In de achtervolging op koploper IJsselmeervogels hebben HHC Hardenberg en Rijnsburgse Boys elkaar averij toegebracht. Na een doelpuntrijke eerste helft (ruststand 3-2) zette Joël Tillema na de pauze beide partijen weer naast elkaar (3-3) maar daar bleef het bij.

 

Het duel op De Boshoek begon spectaculair met een treffer van Nick de Bondt in de tweede minuut. Het antwoord van de Rijnsburgers (door Jeroen Spruijt) liet niet heel lang op zich wachten, maar de thuisclub kwam door Ravelino Junte (assist De Bondt) weer op voorsprong. Weer had Spruijt namens de bezoekers een weerwoord, maar de Sallanders gingen met een voordeel (doelpunt Rob van der Leij, assist De Bondt) de pauze in. De gelijkmaker van Tillema was zijn vijfde doelpunt in de competitie. Hij is daarmee clubtopscorer.

 

Joël Tillema (22) en Jeroen Spruijt (17) scoorden voor Rijnsburgse Boys. Rob van der Leij (9) deed dat namens HHC Hardenberg.
Foto: Hans Heemskerk

 

AFC klom naar plaats vier van de Tweee divisie. De 4-0 overwinning op ASWH behoefde weinig discussie. Yordi Teijsse en Raily Ignacio scoorden ieder twee keer. ASWH is teruggezakt naar plek vijftien.

 

Op plek vijf staat geposteerd de Koninklijke HFC. De Haarlemmers wonnen voor de derde keer op rij. Na ASWH (4-1) en Kozakken Boys (0-2) moest ook Quick Boys eraan geloven. Sam van Huffel maakte na ruim een kwartier het enige en dus winnende doelpunt. Promovendus Quick Boys moet zich zoetjes aan zorgen gaan maken over het geringe scorende vermogen van de ploeg. Dat trekt een zware wissel op de resultaten.

 

Ook Katwijk zit in de verliezershoek in deze fase. De ploeg van Jan Zoutman ging voor de tweede keer op rij onderuit en zakte vier plaatsen op de ranglijst. Katwijk-linksback Guus van Weerdenburg was zo ongelukkig door op slag van rust de bal in eigen doel te laten belanden. Later bleek het de allesbeslissende treffer te zijn voor TEC (1-0).

 

De Treffers is bezig aan een gestage opmars. De Groesbekers begonnen de competitie met twee nederlagen, maar zijn nu al weer zes speelrondes ongeslagen. De 0-1 overwinning bij Jong FC Volendam betekende de vierde driepunter. 

 

Jamie den Hartog (in het blauw), hier in duel met Thomas Reijnaers van Noordwijk, maakte zijn debuut in de basis en scoorde de 0-1 voor Excelsior Maassluis.
Foto: Harry Noordhof

 

Noordwijk lijkt het even helemaal kwijt te zijn. De promovendus verloor deze keer op eigen veld van Excelsior Maassluis (1-3). Het was de derde nederlaag in serie voor de ploeg van Kees Zethof. Noordwijk kon nog hoop koesteren op een punt toen Daan Blij in de slotfase een strafschop voor Excelsior Maassluis verprutste en Emiel Wendt daarop de aansluitende 1-2 scoorde. Toen Martijn le Congé even later een own goal produceerde, was die hoop vervlogen. Noordwijk zakte maar liefst vijf plaatsen in de rangschikking.

 

Kozakken Boys gaf eveneens terrein prijs (van vijf naar negen) door met 1-0 te verliezen van Jong Sparta. Bradley van Hoeven opende al na zeven minuten de score, wat naar later bleek goed te zijn voor drie punten.

 

Scheveningen blijft naar boven kijken maar echt opschieten daarmee doet de ploeg van John Blok niet. Tegen GVVV viel er weer geen Schevenings doelpunt te noteren. Het was al weer de zesde competitiewedstrijd waarin Scheveningen niet wist te scoren GVVV maakte wel een doelpunt. Berry Powel was de producent, in minuut 88. Dat kon er ook nog wel bij voor de ploeg die klem onderaan blijft staan.

 

Klik hier voor de uitslagen en de stand in de Tweede divisie.