Nieuws

Beker West I: Swift staat voor schut

Wedstrijdverslag
Districtsbeker

 

22 oktober 2019

Swift heeft zich in de eerste ronde van het bekertoernooi van het district West I voor schut laten zetten door OSV. De hoofdklasser maakte wel vier doelpunten, maar de tweedeklasser zette er daar maar liefst zes tegenover. De 6-4 was een blamerende uitslag voor de ploeg die momenteel een gedeelde eerste plaats inneemt in de hoofdklasse B.

 

Swift nam wel een ogenschijnlijk rustgevende 0-2 voorsprong, maar keek halverwege tegen een 4-2 achterstand aan. In de tweede helft liep OSV uit naar 6-2, waarna de thuisploeg het kalmer aan ging doen. Daardoor kon Swift nog twee keer scoren, maar de stunt van OSV was onomstotelijk een feit.

Ook DHSC had het zwaar. Na de 1-1 in de reguliere speeltijd lukte het de Utrechste hoofdklasser pas in de strafschoppenserie zich te bevrijden van derdeklasser FC Hilversum, met dank aan doelman Thom Buis die twee penalty's onschadelijk maakte.

Eemdijk maakte het zichzelf moeilijk tegen de reserves van Kampong. De Diekers vergaten op gezette tijden hun kansen te benutten. Op die manier bleek de treffer van Bas Buimer (27-ste minuut) toch ineens goud waard.

Volendam boekte op de dinsdagavond als enige hoofdklasser een vanzelfsprekende uitslag, 0-5 tegen zondagderdeklasser Bergen.

 

Op de woensdagavond won hoofdklasser De Dijk het Amsterdamse onderonsje met zondagvierdeklasser Germaan/De Eland met 0-4.

 

Bergen - Volendam 0-5

Scheidsrechter K. Kooij

 

FC Hilversum - DHSC 1-1 (1-1), DHSC w.n.s.

Doelpunten 26. Redouan Aamri 0-1, 27. Jimmy Floor 1-1
Scheidsrechter H. v.d. Broek

 

OSV - Swift 6-4 (4-2)

Scheidsrechter F. Akkaya

 

Kampong 2 - Eemdijk 0-1 (0-1)

Doelpunten 27. Bas Buimer 0-1
Scheidsrechter D.J.P. Juninck

 

Germaan/De Eland - De Dijk 0-4

Scheidsrechter M. Moustaadil

 

Klik hier voor de uitslagenpagina van de Districtsbeker West I.