Nieuws

Hoofdklasse B: Eemdijk is naar de kop geslopen

Nabeschouwing
Hoofdklasse
Competitie

 

26 oktober 2019

Eemdijk is de nieuwe koploper in de Hoofdklasse B. Na een matige seizoensstart heeft de degradant uit de Derde divisie zich knap hersteld en met de vijfde overwinning op rij (zonder tegentreffers) is de bovenste plek nu voor de 'Diekers'. Tegen laagvlieger DETO Twenterand was Bas Buimer het gevierde mannetje door het enige doelpunt van de wedstrijd te scoren.

 

Berkum-aanvaller Bacuna Johnsen heeft te maken met driedubbele dekking.
Foto: Rainer Fröhlich


In het kielzog van Eemdijk is SDC Putten meegekomen. De Puttenaren wonnen met 3-1 van Flevo Boys en kunnen bijna dezelfde cijfers overleggen als Eemdijk. Beide teams hebben achttien punten, maar alleen het doelsaldo van SDCP blijft achter. Met name het aantal tegendoelpunten laat een aanmerkelijk verschil zien.


Voor de achtste speelronde stonden SC Genemuiden en Swift er beter voor dan Eemdijk en SDCP, maar Genemuiden haalde op Urk slechts een puntje (1-1), Swift daarentegen kreeg van NSC Nijkerk met 5-0 op de broek.

 

ACV zag zijn kansen op de eerste periodetitel verdampen door met 2-1 te verliezen van HZVV, dat na rust een 0-1 achterstand moest wegpoetsen. Sander Džemidžic (ex-ACV) maakte de winnende nadat kort daarvoor HZVV door rood voor Justin Mulder met tien man verder moest.

 

Feyo Glim (11) van De Dijk probeert Buitenposter Berend Schootstra van de bal op te krijgen.
Foto: Hans Zwamborn


Onderin is DETO in zijn eentje op de laatste plaats terecht gekomen. Buitenpost en De Dijk (stonden in punten gelijk met de Vriezenveners) speelden tegen elkaar met 1-1 gelijk en sprokkelden zodoende een puntje. Purmersteijn, dat met 3-1 verloor van Berkum, is binnen bereik.

 

Berkum - Purmersteijn 3-1 (2-1)
De Dijk - Buitenpost 1-1 (0-1)
DETO Twenterand - Eemdijk 0-1 (0-0)
HZVV - ACV 2-1 (0-1)
NSC Nijkerk - Swift 5-0 (3-0)
SDC Putten - Flevo Boys 3-1 (2-0)
Urk - SC Genemuiden 1-1 (0-0)
Volendam - Staphorst 1-1 (0-0)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse B.