Nieuws

Hoofdklasse A: AZSV verdrijft DUNO van de eerste plek

Nabeschouwing
Hoofdklasse
Competitie

 

26 oktober 2019

De topper in Hoofdklasse A tussen DUNO D. en AZSV is een prooi geworden voor de ploeg uit Aalten. Door met 0-2 te winnen heeft AZSV een achterstand van twee punten omgezet in een voorsprong van één en nam daarmee tegelijkertijd de eerste plaats in handen.

Nummer drie FC Rijnvogels verzuimde om te profiteren van de misstap bovenin, want de Katwijkers verloren met 1-0 van Achilles Veen door een treffer van Berry Sonnenschein. En in plaats in te lopen kostte de nederlaag meteen drie plaatsen, want de Vogels zagen Sportlust '46, DHSC en Achilles Veen voorbij komen. Sportlust '46 behaalde een benauwde zege tegen ARC (0-1, doelpunt Nick Verhagen) en DHSC had de nodige moeite met hekkensluiter Achilles '29 (2-1), maar dat was voor beide clubs goed voor drie punten.

Onderin blijft het modderen met Spijkenisse, Rijsoord en FC 's-Gravenzande. Spijkenisse en Rijsoord noteerden de vijfde nederlaag van het seizoen. In Spijkenisse stond na een kwartier de 0-1 eindstand al op het scorbord. Ray Kroon zorgde daar voor drie punten voor Smitshoek. FC 's-Gravenzande behaalde wel een puntje tegen Zwaluwen (1-1), maar een plaats winst leverde dat niet op.


Dat Achilles '29 degradatiekandidaat nummer één is, hoeft geen betoog. Het is eerder de vraag of de Groesbeekse club het einde van de competitie haalt.

 

Achilles Veen - FC Rijnvogels 1-0 (1-0)
ARC - Sportlust '46 0-1 (0-1)
Capelle - SC Feyenoord 1-2 (0-1)
DHSC - Achilles '29 2-1 (2-1)
DUNO D. - AZSV 0-2 (0-0)
FC 's-Gravenzande - Zwaluwen 1-1 (0-1)
Jodan Boys - Rijsoord 2-1 (1-1)
Spijkenisse - Smitshoek 0-1 (0-1)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse A.