Nieuws

Derde divisie: Geen verrassingen bovenin

Nabeschouwing
Derde divisie
Competitie

 

26 oktober 2019

De top drie in de Derde divisie heeft geen misstap gemaakt. Koploper Sparta Nijkerk had daarbij de moeilijkste klus te doen met een bezoek aan de nummer vier ODIN '59. De Nijkerkers doorstonden de proef en keerden met een 1-2 overwinning huiswaarts.

 

Sparta Nijkerk-verdediger Janic Makizodila (4) in een dans om de bal met Sietse Brandsma (9) van ODIN '59.
Foto: Hans Willemse


Nummer twee Hoek (evenveel punten als Sparta, maar twee wedstrijden meer gespeeld) kende thuis tegen ONS Sneek weinig problemen. Het werd een dikke 4-0 overwinning voor Hoek, waarmee het de thuisreis voor de Snekers twee keer zo lang maakte.
DVS '33 Ermelo won zijn wedstrijd ook. Uit bij Excelsior '31 werd het 1-3. Joshua Patrick had met twee doelpunten een groot aandeel in de zege voor de bezoekers. 


De verliezer van deze speelronde was dus ODIN '59, dat niet alleen de achterstand op Sparta Nijkerk zag oplopen maar ook Harkemase Boys passeerde de Heemskerkers. De Harekieten zelf wonnen met 4-3 van DOVO, dat vanuit geslagen positie nog bijna op gelijke hoogte kwam.

 

ONS Sneek-doelman Justin van der Dam (30) is uit positie gespeeld en Francis Manengela kan eenvoudig 4-0 voor Hoek aantekenen.
Foto: Patricia Maljaars


Onderin heeft GOES de tweede overwinning van het seizoen behaald (0-1 tegen Barendrecht), in een week nadat trainer Ruus Pennings was opgestapt. Bij de spelers van de zondagclub was een last van de schouders gevallen, zo leek het, direct resulterend in een driepunter. De Zuid-Bevelanders klimmen een plaatsje ten koste van Ajax dat met 1-2 van FC Lisse verloor. De Lissenaren vergaten het duel na een 0-2 voorsprong definitief op slot te gooien. Zo werd het na de aansluittreffer een paar minuten voor tijd toch nog even spannend. ONS Sneek blijft hekkensluiter en wacht nog steeds op de eerste overwinning van het seizoen.

 

Ter Leede kwam in punten gelijk met Jong Almere City FC door met 1-0 te winnen van de jonge beloften. Beslissend was de paniekactie waarmme Ruggero Mannes de bal in eigen doel schoot. 

 

Een interessant scoreverloop in Hoornaar. SteDoCo leidde bij rust met 2-0 en na de 3-0 in de tweede helft leek de koers voor de thuisclub gelopen. Met een puntgave hattrick zorgde Felitciano Zschusschen toch nog voor een puntendeling (3-3).

 

VVOG was vandaag vrij.

 

Ajax - FC Lisse 1-2 (0-2)
Barendrecht - GOES 0-1 (0-1)
Excelsior '31 - DVS '33 Ermelo 1-3 (0-1)
Harkemase Boys - DOVO 4-3 (3-1)
Hoek - ONS Sneek 4-0 (1-0)
ODIN '59 - Sparta Nijkerk 1-2 (0-2)
SteDoCo - VVSB 3-3 (2-0)
Ter Leede - Jong Almere City FC 1-0 (0-0)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de derde divisie.