Nieuws

Tweede divisie: Eerste winstpartij voor Scheveningen

Nabeschouwing
Tweede divisie
Competitie

 

26 oktober 2019

Scheveningen heeft in Katwijk tegen Quick Boys de eerste driepunter van het seizoen behaald. Op Nieuw Zuid werd het 2-3 voor de ploeg van trainer John Blok (ooit ook trainer van Quick Boys). De stand stond al bij rust op het bord. Scheveningen is door de overwinning van de laatste plaats af. Die is overgedaan aan Jong FC Volendam. Scheveningen heeft nu evenveel punten als Quick Boys en de jonge Volendammers, het doelsaldo is de scheidende factor.

Bij Jong FC Volendam - Koninklijke HFC waren er drie doelpunten voor een kwartje. De Haarlemmers hadden een kwartje meer op zak, resulterend in een 3-6 uitslag. Khalid Tadmine en Floris van der Linden scoorden ieder twee keer voor de bezoekers. De Koninklijke klom naar de derde plaats.

 

ASWH-keeper Stefan Kok en Josimar Lima houden Jeremy Moreno (12) van Excelsior Maassluis van een doelpunt af.
Foto: Harry Noordhof


Spakenburg behaalde tegen TEC drie belangrijke punten. Roy Castien scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd en zorgde zodoende voor vreugde in het blauwe kamp. De Spakenburgers lijken nu de richting naar de middenmoot definitief te hebben ingezet en hijgt GVVV nu in de nek. 


De Veenendalers, die de vooruitgeschoven wedstrijd tegen AFC extra op het conto hebben staan, kwamen tegen Noordwijk niet verder dan 2-2. En opnieuw wist GVVV thuis niet te winnen. Robin Mulder en Mart de Jong poetsten de schade van een treffer (Wilco den Hartog) in eigen doel meer dan weg, maar Thomas Reynaers (benutte penalty) bezorgde Noordwijk alsnog een punt.   

Bovenin heeft Rijnsburgse Boys een goede slag (2-0) geslagen tegen AFC, dat met name de broertjes Teijsse zag falen. Bij een 1-0 tussenstand miste Kenny Teijsse een strafschop en miste Yordi Teijsse een vrije kans met alleen nog een verdediger op de doellijn. Joël Tillema en Dani van der Moot tekenden voor de Rijnsburgse doelpunten. Rijnsburgse Boys is AFC gepasseerd en staat tweede achter koploper IJsselmeervogels.

 

HHC Hardenberg speelde voor de derde keer op rij gelijk. Op het Kasteel eindigde het duel met Jong Sparta in 1-1. De Rotterdamse beloften speelden een groot deel van de tweede helft met tien man na een rode kaart voor Darwin Heuvelman. 

 

Kozakken Boys en Katwijk moesten zich tevreden stellen met het onderlinge 0-0 gelijk spel. het was voor beide club de derde keer rij dat ze niet wisten te winnen. 

ASWH kwam vaster op een p/d plek te staan. De Ambachters verloren met 1-0 van Excelsior Maassluis. Sefa Kurt tekende vlak voor rust voor de winnde trefefer. tekende voro 

In de avondwedstrijd leken de Vogels tegen De Treffers als laatste tweededivisionist de ongeslagen status kwijt te raken, maar Ahmed el Azzouti wist in de blessuretijd de gelijkmaker binnen te frommelen. Bijna scoorde het goudhaantje van IJsselmeervogels ook nog de winnende treffer, maar een reflex van De Treffers-doelman Niels Kornelis voorkwam dat. En zo eindigde de ontmoeting in 3-3. De voorsprong van de 'Vogels' op nummer twee is echter teruggelopen tot drie punten.

 

Excelsior Maassluis - ASWH 1-0 (1-0)
GVVV - Noordwijk 2-2 (1-1)
Jong FC Volendam - Koninklijke HFC  3-6 (0-2)
Kozakken Boys - Katwijk 0-0 (0-0)
Quick Boys - Scheveningen 2-3 (2-3)
Spakenburg - TEC 1-0 (1-0)
Jong Sparta - HHC Hardenberg 1-1 (1-0)
Rijnsburgse Boys - AFC 2-0 (1-0)
De Treffers - IJsselmeervogels 3-3 (1-2)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.