Nieuws

KNVB-beker: Excelsior '31 verliest met opgeheven hoofd

Nabeschouwing
KNVB-beker

 

31 oktober 2019

Excelsior '31 heeft tegen FC Utrecht niet voor een stunt kunnen zorgen. Op een bomvolle Koerbelt in Rijssen zag het massaal opgekomen publiek dat de Utrechtse profs in de eerste helft weinig problemen kenden. Een snelle goal was waar de domstedelingen op hoopten en ook kregen, want verdediger Leon Guwara scoorde al na acht minuten.

Vlak voor rust verdubbelde Adam Maher de marge, waarna Hakim Ezafzafi voor Excelsior een opgelegde kans om zeep hielp. Hij lanceerde een eenvoudige intikker tot over de ballenvanger.

Zo'n twintig minuten voor tijd frommelde Issah Abass het derde Utrechtse doelpunt binnen en leek de wedstrijd beslist. Leek, want vijf minuten later schoot Hielke Penterman de bal in de kruising, achter Utrecht-doelman Jensen. De treffer was het beginsignaal voor een slotoffensief van de derdedivisionist. Jensen zag er ineens kwetsbaar uit, maar Excelsior kon daar niet van profiteren. Een kansrijk schot van Penterman ging over en Ezafzafi kopte een bal bovenop de lat. Dat waren de laatste wapenfeiten van Excelsior, dat met lede ogen moest toezien dat Utrecht in de laatste minuut na een corner voor de thuisclub succesvol counterde. Simon Makienok zette de eindstand op het bord: 1-4.

Excelsior '31 had zich uitstekend verweerd en kan terugzien op een geslaagd bekeravondje.

 

Excelsior '31 - FC Utrecht 1-4 (0-2)

Doelpunten 9. Leon Guwara 0-1, 41. Adam Maher (strafschop) 0-2, 72. Issah Abass 0-3, 77. Hielke Penterman 1-3, 90+1. Simon Makienok 1-4
Scheidsrechter R.W.M. Martens
Excelsior '31 Koetsier, Beverdam, Snelders (81. Diks), Schmidt, Zwiers, Reinders (65. Gerritsen Mulkes), Davina, Penterman, Ezafzafi, Boeloerditi, Veltkamp (46. Maat)
FC Utrecht Jensen, Klaiber, Troupée, Hoogma, Guwara, Van Overeem (61. Makienok), Maher, Emanuelson, Cerny, Van de Streek (46. Abass), Joosten

 

Klik hier voor de uitslagenpagina van de KNVB-beker.