Nieuws

Hoofdklasse B: Dringen rond de eerste periodetitel

Nabeschouwing
Hoofdklasse
Competitie

 

2 november 2019

Het is dringen rond de eerste periodetitel in de hoofdklasse B, erg dringen zelfs. Nog vier clubs azen op die prijs die aan het eind van het seizoen recht geeft op deelname aan de nacompetitie voor een plek in de Derde divisie. Eemdijk had heel goede zaken kunnen doen, maar de Diekers bleven tegen NSC Nijkerk steken op 0-0. Eemdijk had daarbij het onuitsprekelijke geluk dat ook de concurrenten steken lieten vallen.

SDC Putten speelde op het nippertje (laatste minuut) met 1-1 gelijk tegen ACV en SC Genemuiden sleepte met pijn en moeite (minuut 88) een 1-1 deling met laagvlieger DETO Twenterand uit het vuur. Grote winnaar was eigenlijk Swift dat in het Amsterdamse onderonsje met De Dijk met 1-0 aan de goede kant van de score uitkwam en zich daardoor ook nog onverwachts kanshebber mag noemen. Op de laatste speeldag van de eerste periode krijgt alles zijn beslag. Eemdijk moet op bezoek bij Urk, SDC Putten ontvangt Berkum en Swift neemt het op eigen veld op tegen SC Genemuiden, het meest pikante duel van de drie.
 

Een sprintduel tussen Wim de Vries van Buitenpost en Volendammer Kevin Giele (rechts).
Foto: Hans Zwamborn

 
Buitenpost is op de laatste plaats beland. De Friezen kregen met 2-5 klop van Volendam en hebben nu een slechter doelsaldo dan DETO Twenterand, dat in Genemuiden heel snel de score opende en die voorsprong pas vlak voor tijd uit handen moest geven.


Flevo Boys zakte onder de streep door op eigen veld met 2-3 te verliezen van Berkum. Daardoor kon Purmersteijn, dat HZVV met 2-1 terugwees, uit de gevarenzonde klimmen.

 

Lucas Nagel (6) van Urk probeert de tackle van Reinier Crediet (Staphorst) nog te ontwijken.
Foto: Henk Timmerman


In de middenmoot was er een status quo zonder doelpunten tussen Staphorst en Urk en daar werden beide ploegen niet echt vrolijk van.

 

 

ACV - SDC Putten  1-1 (0-0)
Buitenpost - Volendam  2-5 (0-2)
Eemdijk - NSC Nijkerk  0-0 (0-0)
Flevo Boys - Berkum  2-3 (1-1)
SC Genemuiden - DETO Twenterand  1-1 (0-1)
Staphorst - Urk  0-0 (0-0)
Swift - De Dijk  1-0 (0-0)
Purmersteijn - HZVV  2-1 (1-1)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse B.