Nieuws

Hoofdklasse A: AZSV heeft periode voor het oprapen

Nabeschouwing
Hoofdklasse
Competitie

 

2 november 2019

AZSV klopte FC 's-Gravenzande met 3-1 en heeft daardoor de eerste periodetitel voor het oprapen gekregen. De club uit Aalten heeft nog maar één punt nodig. Dat moet dan wel gehaald worden in de uitwedstrijd tegen Achilles Veen dat zijn meerdere moest erkennen in Smitshoek. De 1-0 eindstand was daar bij rust al bereikt. Smitshoek moest uiteindelijk in de tweede helft zijn voorsprong vast zien te houden met tien man, omdat na drie wissels ook Joey Kleijn (maker van de 1-0) geblesseerd afhaakte. Kleijn bleef wel staan in het veld als extra te omzeilen obstakel.  

Als AZSV verliest in Veen (de ploeg van Dave Jong verloor trouwens alleen de openingswedstrijd van het seizoen), is Sportlust '46 de voornaamste kaper op de kust. De Woerdenaren wonnen zelf afgetekend met 4-0 van Spijkenisse en hielden daardoor hun minieme kans op het winnen van de periode overeind. Bij een nederlaag voor AZSV en puntenverlies voor Sportlust '46 kan ook DHSC nog in beeld komen. De Utrechters beleefden in de slotfase bij FC Rijnvogels nog wel benauwde minuten na het doelpunt van Romano van der Stoep, maar sleepten toch de 1-2 overwinning over de eindstreep.

Voor DUNO D. geen titel van de eerste periode. Na de nederlaag tegen AZSV (0-2) gingen de Doorwerthers opnieuw onderuit, nu met 1-0, nota bene bij laagvlieger Rijsoord. Romain van Bruggen maakte een kwartier voor tijd de winnende goal. De Kraaien klommen daardoor naar de bovenste van de twee p/d plaatsen en dat ging ten koste van Spijkenisse.

SC Feyenoord staat nu stevig met beide benen in de middenmoot. De Rotterdammers lieten ARC alle hoeken van het nieuwe Varkenoord zien (6-0). Ook Capelle hoeft even niet meer naar onderen te kijken. Achilles '29 brak de score nog wel open, maar Capelle had geen enkele moeite (1-4) om de rode lantaarndrager met zijn achtste competitienederlaag op te zadelen.

Zwaluwen was wel weer eens aan een winstpartij toe en Jodan Boys was een makkelijk slachtoffer. De Gouwenaren hadden namelijk niets in te brengen in Vlaardingen (4-0).

 

AZSV - FC 's-Gravenzande  3-1 (2-1)
FC Rijnvogels - DHSC  1-2 (0-0)
Rijsoord - DUNO D.  1-0 (0-0)
SC Feyenoord - ARC  6-0 (3-0)
Smitshoek - Achilles Veen  1-0 (1-0)
Sportlust '46 - Spijkenisse  4-0 (1-0)
Zwaluwen - Jodan Boys  4-0 (2-0)
Achilles '29 - Capelle  1-4 (1-0)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse A.