Nieuws

Derde divisie: Nijkerk en Ermelo nek-aan-nek

Nabeschouwing
Derde divisie
Competitie

 

2 november 2019

Sparta Nijkerk boekte een regelmatige overwinning op Harkemase Boys. Bryan Burgerhout en Maurice de Ruiter bepaalden de ruststand op 2-0 en na de 3-0 van Leroy Oehlers was de koers gelopen. DVS '33 Ermelo had veel meer moeite om buurman VVOG eronder te krijgen. Zo'n tien minuten voor tijd ontpopte Soufian Moro zich als matchwinnaar (1-0).

 

Maurice de Ruiter (uiterst rechts) scoort 2-0 voor Sparta Nijkerk.
Foto: Arjen Gerritsma


Maar hoe een ploeg wint, is niet terug te lezen op de ranglijst waar Sparta Nijkerk en DVS '33 Ermelo nek-aan-nek gaan bovenaan. Op plek drie staat Hoek, maar de Zeeuwen hebben wel een wedstrijd meer gespeeld. Harkemase Boys is afgehaakt bij de kopgroep.

 

Peter Verhoeve schermt de bal af voor Genridge Pryor.
Foto: Martijn van der Veen


VVSB haalde fors uit. De Noordwijkerhouters reisden af naar ONS Sneek en stapten de bus weer in een 7-1 overwinning rijker. Yannick Bouw was met drie goals het meest productief. De lucht boven het Friese Oranje Nassau wil maar niet opklaren, zo lijkt het.

Ajax haalde drie zwaarwegende punten op in Almere. Jong Almere City FC was de beter voetballende ploeg, maar doelpunten maken gaf de doorslag, 1-3. Kenneth Misa-Danso had met twee treffers een groot aandeel in de Amsterdamse zege.

De bollenderby tussen FC Lisse en Ter Leede is een prooi geworden voor de bezoekers uit Sassenheim. De thuisclub kreeg voor rust twee tegentreffers te verwerken en daar had Ter Leede voldoende aan voor drie punten.

 

De doorgebroken Barendrecht-aanvaller Ramy Salem stuit op keeper Sebastiaan van der Sman (DOVO).
Foto: Cees Bakker


Na een serie van vier nederlagen wist Barendrecht eindelijk weer eens te winnen. DOVO opende de score maar met een treffer in eigen doel sneden de Veenendalers zich in de vingers. Vlak voor tijd kopte Marouane Bakour zijn ploeg naar de zo vurig gewenste winst.

In de avondwedstrijd verloor GOES met 0-1 van SteDoCo. Kyle Doesburg maakte na rust het winnende doelpunt voor de ploeg uit Hoornaar. GOES ruilde van plek met Ajax in neerwaartse richting.

 

 

DOVO - Barendrecht  1-2 (1-1)
DVS '33 Ermelo - VVOG  1-0 (0-0)
FC Lisse - Ter Leede  0-2 (0-2)
Jong Almere City FC - Ajax  1-3 (1-1)
ONS Sneek - VVSB  1-7 (0-3)
Sparta Nijkerk - Harkemase Boys  3-0 (2-0)
GOES - SteDoCo  0-1 (0-0)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de derde divisie.