Nieuws

Tweede divisie: IJsselmeervogels ontsnapt

Nabeschouwing
Tweede divisie
Competitie

 

2 november 2019

Ook na de tiende speelronde is IJsselmeervogels nog steeds de te kloppen ploeg. Jong FC Volendam leek serieus op weg de 'rooien' uit Bunschoten-Spakenburg hun eerste competitienederlaag toe te gaan brengen, maar in blessuretijd benutte Danny van den Meiracker (wie anders?) een strafschop en liet op die manier zijn ploeg ontsnappen met 3-3.

Was het gemakzucht waarmee IJsselmeervogels de nummer laatst van de Tweede divisie dacht te kunnen inpakken? Hoogmoed kwam bijna voor de val. De Volendamse beloften namen in de eerste helft tot twee keer toe een voorsprong door goals van Roy Tol en Victor van Montfort, maar Van den Meiracker en Gwaeron Stout streken dat telkens glad. En toen zeven minuten voor tijd Van Montfort zijn tweede van de middag maakte, leek een stunt in de maak. Leek, maar Van den Meiracker, het doet er niet toe op welk tijdstip in de wedstrijd, is een zekerheid bij het binnen schieten van een penalty.

Voor Spakenburg was er op Houtrust geen ontsnappen aan. Scheveningen dicteerde, imponeerde, regisseerde, regeerde en glorieerde, einduitslag 5-0. John de Wolf heeft Spakenburg verlaten om de crisis bij Feyenoord te gaan bezweren, maar heeft hij niet een club in crisis achtergelaten? De interim coaches Chris de Graaf en Toine Rorije moeten niet geweten hebben wat er zich voor hun ogen voltrok. Na een 1-0 ruststand barstte de Scheveningse wervelstorm pas echt los. En ook John Blok moet met enige verbazing naar zijn ploeg gekeken hebben. Ineens vijf treffers in één wedstrijd. In de voorgaande negen duels was de teller blijven steken op zes. Mehmet Aldogan had het serieus op zijn heupen. De spits opende de score en was na de pauze ook de maker van 4-0 en 5-0. Scheveningen naderde Spakenburg, dat nu nog op een veilige veertiende plek staat, tot op twee punten.

Ook Quick Boys roerde zich weer eens en dat was zeker de hoogste tijd na vier nederlagen op rij. De Katwijkers versloegen in Tiel TEC met 0-2 dankzij doelpunten in de tweede helft van Dennis Kaars en Tommy Bekooij. Quick Boys staat in punten gelijk met Scheveningen maar heeft een slechter doelsaldo.

ASWH zakte twee treetjes op de ladder en weet zich nu op plek zeventien. De Ambachters deelden de punten met De Treffers (2-2), maar zagen de concurrenten onderin winnen en dus voorbij komen.

 

AFC'er Milan Hoek (8) stuurt Excelsior-keeper Jean-Paul van Leeuwen vanaf elf meter de verkeerde hoek in en zet de Amsterdammers op een 2-0 voosprong.
Foto: Harry Noordhof


In de achtervolging op IJsselmeervogels maakte AFC geen fout. De ploeg van Ulrich Landvreugd herstelde zich van de uitschakeling in de KNVB-beker (ODIN '59 was de kwade genius) door met 3-1 te winnen van Excelsior Maassluis. De Amsterdammers zijn de Vogels tot op twee punten genaderd, maar hebben wel een wedstrijd meer gespeeld.

Rijnsburgse Boys heeft de kans naderbij te sluipen richting de koppositie volledig laten liggen. Kozakken Boys bleek weer die onverklaarde Angstgener. Vlak voor rust opende Kay Tejan vanaf elf meter de score voor de Werkendammers, maar Dani van der Moot herstelde meteen na de pauze de schade. Halverwege de tweede helft zette Yassin Ouja de bezoekers opnieuw op voorsprong en dat bleek toereikend voor de volle winst. Het is een bizarre statistiek. Van de laatste zeven thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys verloor Rijnsburgse Boys er zes.

HHC Hardenberg schoof in de rangschikking op naar de derde plaats. De Sallanders hadden GVVV al snel op zijn rug liggen door treffers van Jurjen Mannes en Rob van der Leij. Na de pauze maakte Danny Bouws en Stephan Warmolts het kwartet vol (4-0). Extra zuur voor de Veenendalers was de rode kaart (twee keer geel) voor Wilco den Hartog. GVVV leed zijn eerste nederlaag op vreemde bodem.

De bollenderby tussen Katwijk en Noordwijk gaf lekker veel spektakel. Katwijk opende het bal (strafschop Robbert Susan), maar Noordwijk antwoordde via Tjeerd Westdijk en Sabir Achefay. Nog voor rust zette Susan alles weer in balans. Vlot na de pauze kwam Katwijk voor de tweede keer in de wedstrijd op voorsprong (3-2 van Rick van der Meer) en ontspon zich daarna een duel met wisselende kansen. Gescoord werd er echter niet meer. Katwijk pakte zo weer eens een driepunter na drie speelrondes zonder overwinning. Noordwijk, waar Kees Zethof tot medio 2021 heeft bijgetekend, is nu al vijf speeldagen verstoken gebleven van een zege.

Op zondag wist Koninklijke HFC met 3-2 te winnen van Jong Sparta, de vijfde overwinning op rij voor de ploeg van Gertjan Tamerus. Bij rust koesterden de Haarlemmers een 3-0 voorsprong. De wedstrijd leek op slot te zitten, maar toen Ayoub Boukhari een strafschop benutte voor 3-2, beleefde de thuisclub nog een benauwd kwartier. Koninklijke HFC klom naar plek twee op de ranglijst, twee punten achter koploper IJsselmeervogels. AFC, op zaterdag nog nummer twee, zakte naar plaats drie. 

 

AFC - Excelsior Maassluis  3-1 (2-0)
HHC Hardenberg - GVVV  4-0 (2-0)
Scheveningen - Spakenburg  5-0 (1-0)
ASWH - De Treffers  2-2 (1-2)
Rijnsburgse Boys - Kozakken Boys  1-2 (0-1)
IJsselmeervogels - Jong FC Volendam  3-3 (2-2)
Katwijk - Noordwijk  3-2 (2-2)
TEC - Quick Boys  0-2 (0-0)
Koninklijke HFC - Jong Sparta 3-2 (3-0)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.