Nieuws

Een (on)gelukkig moment beslist Veluwse derby

Wedstrijdverslag
Derde divisie
Competitie

 

3 november 2019

ERMELO - Wat kan er mooier zijn voor de voetballiefhebbers op de Veluwe dan een derby in de Derde divisie tussen DVS'33 uit Ermelo en VVOG uit Harderwijk? Beide verenigingen kunnen elkaar namelijk aan de horizon zien liggen en maken op de wederzijdse sportcomplexen van deze wedstrijd al jaren een aardig spektakel.

 

Ook dit keer waren de belangen weer heel groot. DVS '33 (hoog op de lijst) heeft dit seizoen verregaande titelaspiraties, terwijl VVOG (laag op de ladder) meer in de overlevingsmodus staat. Maar dat zegt niet zoveel, omdat VVOG in de laatste drie confrontaties aardig de tanden in het duel had gezet en het veel machtigere DVS'33 niet tot winst liet komen. Ook deze keer gaf VVOG weer veel tegengas, maar kon niet voorkomen dat een lucky goal, een vrije trap van invaller Soufian Moro, de wedstrijd besliste: 1-0.

 

Benjamin Roemeon (11) komt er dit keer niet aan te pas bij Randy Onuoha.

 

Op het sfeervolle sportpark aan de Sportlaan in Ermelo hadden de jeugdspelers van beide clubs op vertoon van hun lidmaatschap gratis entree. Het bracht een gezellige reuring langs het veld en ook het weer, de regen bleef achterwege, was de wedstrijd gunstig gezind. Dat VVOG coach Pieter Mulders zijn ploeg toch had aangepast voor deze wedstrijd, mag geen verrassing genoemd worden. DVS '33 heeft namelijk drie razendsnelle aanvallers en dat maakt een goed tactisch plan noodzakelijk. Zo stond Jeffrey Snijders, normaal rechter verdediger, dit keer op het middenveld als extra slot voor de viermansverdediging. Daardoor moest Randy Onuoha nu als verdediger tegenstand bieden aan de vliegensvlugge Benjamin Roemeon. Een aantal keer kon Roemeon zijn hielen laten zien aan Onuoha, maar verder dan een paar matige voorzetten kwam de DVS 'er niet. Het was ook lang een wedstrijd waarbij beide ploegen niet direct het achterste van hun tong lieten zien. Het leek wel of het nemen van risico's even niet bij het spel hoorde.

 

Pas in de 20-ste minuut een echte kans. Olivier Pilon kon vrij voor doelman Paul Eppink opduiken, maar de ex-DVS'er verrichte een prima redding en hield zijn oude ploeggenoot van een treffer af. Eppink zou samen met Snijders uitgroeien tot de betere speler bij de bezoekers. In de 43-ste minuut een grote kans aan de andere kant. De verdediging van de thuisploeg stond geheel verkeerd opgesteld toen een lange bal op de hard werkende aanvaller Bas Wobbes op maat was. De uit zijn doel stormende Daan Huiskamp was te laat, maar verdediger Jeremy Jonker kon op tijd met een sliding redding brengen. Slechts twee grote kansen in de eerste helft geeft wel aan dat beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd waren.

 

De aanval van DVS '33 Ermelo is geëindigd in de handen van VVOG-doelman Paul Eppink.

 

Ook in de tweede helft bleef het duel bol staan van de inzet, maar bleef goed voetbal aan de zijlijn staan. Even een opleving in de 53-ste minuut toen Joshua Patrick en Pilon vergaten de trekker over te halen na een prima voorzet van Roemeon. Daarna moest Eppink redding brengen op een schot van de verder onzichtbare Oktay Öztürk en trof Roemeon de paal. Daarna werd de wedstrijd rommelig en ging het tempo een flink eind naar beneden. De eerste die daar iets aan wilde doen, was DVS '33. Coach Richard Plug, ooit in de jaren 90 samen met collega Mulders speler van Telstar, wisselde in de 71-ste minuut een middenvelder voor een verdediger. Hij bracht Soufian Moro voor Roald de Vries en dat bleek tien minuten later een gouden greep. Moro mocht in de 81-ste minuut een vrije trap nemen. Hij slingerde de bal het strafschopgebied binnen voor de inkomende kopsterke spelers. Alleen die kwamen niet aan de bal en ook de verdedigers van VVOG keken verbaasd toe hoe de bal uiteindelijk ook langs de verbouwereerde Eppink in het doel verdween.

 

Duidelijk een heel gelukkig moment voor een talentvolle speler die het moet doen met invalbeurten. Ook een geweldig moment voor het thuispubliek in Ermelo. Eindelijk een voorsprong in een wedstrijd die eigenlijk op een 0-0 eindstand afstevende. Even leek VVOG nog tegen te stribbelen, maar een vrije trap van Rihairo Meulens ging net over. Een tweede gele kaart voor Öztürk in de slotminuten zorgde nog voor enige opwinding, maar aan de stand veranderde verder niets, ondanks het massaal aandringen, inclusief doelman Eppink, van VVOG. Eppink keek na afloop met gemengde gevoelens terug op deze wedstrijd tegen zijn oude ploeggenoten. "We hebben toch een prima wedstrijd gespeeld, waarin we zeker niet verdienden om te verliezen. Voor mij was deze wedstrijd niet echt leuk, maar ik heb er alles aan gedaan om mijn doel schoon te houden. Ja, en dan gaat er zo'n dwarrelbal ineens in. Wat een pech."

 

Enrico Patrick is er langs.

 

Beide trainers waren het eens dat het duel niet een schoonheidsprijs verdiende. "We hebben alles moeten geven om een kans te maken om de drie punten binnen te halen. Met wat geluk is dat gelukt," was de mening van Plug. Voor Mulders was het zuur dat een zeker verdiend gelijkspel aan zijn ploeg voorbij ging. "Ik kan mijn ploeg alleen maar een compliment geven voor de wijze waarop ze toch tegen één van de kampioenskandidaten gespeeld hebben. Met dit spel kunnen we verder in de competitie. We moeten zo snel mogelijk weg van die veertiende plaats."

 

DVS '33 Ermelo - VVOG 1-0 (0-0)

Doelpunten 81. Soufian Moro 1-0
Scheidsrechter N.B. Smit
Toeschouwers 2000
DVS '33 Ermelo Huiskamp, Enrico Patrick, Camara, Van der Burg, De Vries (71. Moro), Vloedgraven, Jonker, Öztürk, Joshua Patrick, Pilon (82. Van Santen), Roemeon
VVOG Eppink, Onuoha, Muller, Hop, Kluiver, Snijders (89. Bottenheft), Ahrends, Kersten, Latupeirissa, Wobbes (77. Careman), Meulens
Gele kaart Randy Onuoha, Caifano Latupeirissa (VVOG), Coen Vloedgraven (DVS '33 Ermelo)
Rode kaart Oktay Öztürk (2x geel) (DVS '33 Ermelo)

 

Tekst: Rob Kemper
Foto's: Orange Pictures