Nieuws

Kozakken Boys wint meestal op de Middelmors

Wedstrijdverslag
Tweede divisie
Competitie

 

3 november 2019

RIJNSBURG - Het is Rijnsburgse Boys na de 0-4 nederlaag in de KNVB-beker tegen FC Eindhoven niet gelukt zich te revancheren in de competitie. In een niet al te beste wedstrijd op sportpark Middelmors, verloor de formatie van trainer Henk Wisman verdiend met 1-2 van Kozakken Boys.

 

Quentin Jakoba (links) en Anthony van Dongen zie je denken: Die bal is voor mij!

 

De Werkendammers hebben met werkvoetbal en strijd laten zien dat je daarmee ook kan winnen. Wat in het verleden als een topduel te boek stond, was nu een armoedig potje voetbal waar het publiek absoluut niet van heeft genoten. Integendeel, veel gemopper op de tribunes die maar zeer matig bevolkt waren. Het duel was geen schim meer van de wedstrijden uit het verleden waarvan Kozakken Boys de meeste wedstrijden won. De ploeg van trainer Rick Adjei zorgde dan ook voor een onaangename verrassing voor de 'Uien' die de kans lieten liggen om koploper IJsselmeervogels tot op een punt te naderen.

 

Na afloop van de eerste wedstrijden in dit seizoen was coach Wisman nog regelmatig chagrijnig over het vertoonde spel, over de fouten en de tegendoelpunten die er vielen. Ging het tegen AFC stukken beter, tegen Kozakken Boys verviel zijn elftal weer in dezelfde fouten. Bij beide tegendoelpunten kon men vraagtekens zetten, op de flanken liep het ook niet zoals het moest en aanvallend kon de ploeg deze middag ook nauwelijks een vuist maken. De meeste spelers hadden oorlog met de bal, waardoor de paar kansjes die er waren, niet werden benut. Bij Kozakken Boys was het niet veel beter, want ook daar kampten de spelers met de nodige tekortkomingen. De toeschouwers zagen een matige en slordige wedstrijd. Behoudens wat kopkansen aan weerskanten, was het meer 'mens erger je niet' en dat lieten sommige toeschouwers ook duidelijk merken met afkeurende opmerkingen.

 

Bram Ros (midden) in duel met Kay Tejan.

 

Rijnsburg-aanvoerder Thomas Bakker was glashelder over wat er aan schortte: "We hebben gewoon tegen ons zelf lopen voetballen. Waarom, ja dat weet ik zelf ook niet, want van tevoren waren er duidelijke afspraken gemaakt. We kregen ruimte genoeg om te doen wat we wilden, maar het lukte gewoon niet. Veel balverlies, we deden geen goede keuzes, we maakten geen gebruik van de ruimtes die er lagen op de flanken. Dingen die we doorgaans goed beheersen, alleen dit keer liep het gewoon niet. Het was allemaal te slordig en niet goed."
Wisman zal ongetwijfeld zwaar de smoor in hebben gehad. Bakker daarover: "Hij was erg pissig. Daarom tapten we na rust uit een ander vaatje. Verder wil ik er niets over vertellen. Als ik eerlijk ben, was dit echt gen topper. Het was matig, een wedstrijd met veel fouten die je op dit niveau niet mag maken. Jammer, maar die dingen gebeuren nu eenmaal."

 

Aan de kant van Kozakken Boys dacht men heel anders over het vertoonde spel. Het maakte aanvoerder Leon Bot niet zo heel veel uit. De drie punten waren binnen en daar ging het tenslotte om. "Na drie keer niet gewonnen te hebben snakten we naar een overwinning. Dat was voor ons de hoofdzaak, winnen. En dat hebben we gedaan en verdiend ook, vind ik. We hadden de wedstrijd;redelijk onder controle. Het was geen topwedstrijd, maar wel vermakelijk vanwege de spanning in de slotfase. We hebben in ieder geval voor een stunt gezorgd.''

 

Jeroen Spruijt een beetje machteloos tussen Yassin Ouja (links) en Sven van Ingen in.

 

De eerste goal viel pas twee minuten voor rust en daar moest een strafschop voor aan te pas komen, toen Bassou Boulghalgh in de zestien onderuit werd gehaald. Wim Bronsvoort wees naar de stip en Kay Tehan benutte de penalty: 0-1. In de tweede helft een heel ander Rijnsburgse Boys. Binnen twee minuten stond de gelijkmaker op het scorebord toen Dani van der Moot goed werd aangespeeld: 1-1. Rijnsburgse Boys leek ook op zoek te kunnen gaan naar meer, maar invaller Yassin Ouja liet bij een counter van Kozakken Boys een loepzuiver afstandsschot los waarop Rijnsburg-keeper Bradly van der Meer geen kans had: 1-2. Daarna knalde Ouja nog een keer op de lat en moest Van der Meer reddingen verrichten om nog meer tegendoelpunten te voorkomen.

 

Rijnsburgse Boys - Kozakken Boys 1-2 (0-1)

Doelpunten 39. Kay Tejan (strafschop) 0-1, 47. Dani van der Moot 1-1, 64. Yassin Ouja 1-2
Scheidsrechter W.H. Bronsvoort
Toeschouwers 750
Rijnsburgse Boys Van der Meer, Strooker, Artien, Bakker, Koomen, Spruijt, Tillema, Ros, Van Dongen, Van der Moot, Schet (46. Zeldenrust)
Kozakken Boys Den Hartog, Keukens, Nieveld, Van Ingen, Jakoba (52. Wormgoor), Bot, Bolsius, Veenhoven (61. Ouja), Boulghalgh, Tejan, Conraad (72. Van der Laan)
Gele kaart Bram Ros (Rijnsburgse Boys), Bassou Boulghalgh (Kozakken Boys)

 

Tekst: Freek Louis
Foto's: Orange Pictures