Nieuws

Hoofdklasse B: Eemdijk wint de eerste periode

Nabeschouwing
Hoofdklasse
Competitie

 

9 november 2019

Eemdijk heeft 'op' Urk de eerste periode binnen gesleept. Wetende dat een overwinning voldoende zou zijn om op doelsaldo na tien wedstrijden bovenaan te staan (tenzij Swift of SDC Putten met grote cijfers zou winnen) versloegen de 'Diekers' Urk met 2-4. De rotsvaste verdediging van Eemdijk moest wel twee tegentreffers incasseren, bijna net zoveel als in de eerste negen wedstrijden. Eén van de twee doelpunten scoorde Urk in ondertal, nadat Bennie Dunnink weer eens een rode kaart had gepakt. Eemdijk heeft zich dus al verzekerd van de nacompetitie.

 

Kees Pluim (links) van SDC Putten probeert met een sliding de bal bij Thom Kooke weg te krijgen.
Foto: Rainer Frohlich


Swift pakte in eigen huis drie punten tegen SC Genemuiden, Guido de Graaf scoorde het enige doelpunt. Het was niet voldoende om Eemdijk de periodetitel af te snoepen, maar de Amsterdammers blijven wel in punten gelijk met de koploper.
SDC Putten hield de perioderace net niet vol. Berkum bleek met 1-2 te sterk en daardoor zakken de Puttenaren naar de vierde plek, net boven SC Genemuiden.

 

Staphorster Reinier Crediet komt ver boven zijn tegenstanders uit.
Foto: Henk Timmerman


Onderin hebben de drie hekkensluiters geen punten weten te pakken. De Dijk kwam tegen ACV nog wel op voorsprong, maar door een hattrick van Matthijs Hardijk liet ACV de Amsterdammers met lege handen achter.
DETO Twenterand en Buitenpost waren zelfs een doelpuntje niet gegund. DETO verloor met verdiend met 0-2 van HZVV, Buitenpost kreeg nog een doelpunt meer te verwerken door Staphorst. De Dijk, DETO en Buitenpost blijven zodoende met vijf punten onderaan staan.

 

Jonathan Martina (NSC Nijkerk) is voor Flevo Boys-doelman Rodney Rosink opgedoken.
Foto: EJH Photography


Flevo Boys kon niet verder afstand nemen van de staartploegen, want de Emmeloorders verloren met 2-0 van NSC Nijkerk. Flevo Boys hield wel zichtcontact met Volendam en Purmersteijn, al vergrootten die twee de marge met een puntje door het onderlinge 3-3 gelijke spel. 

 

De Dijk - ACV  1-3 (1-0)
DETO Twenterand - HZVV  0-2 (0-0)
NSC Nijkerk - Flevo Boys  2-0 (1-0)
SDC Putten - Berkum  1-2 (1-1)
Staphorst - Buitenpost  3-0 (0-0)
Swift - SC Genemuiden  1-0 (0-0)
Urk - Eemdijk  2-4 (1-2)
Volendam - Purmersteijn  3-3 (0-1)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse B.