Nieuws

Hoofdklasse A: Eerste periodetitel voor AZSV

Nabeschouwing
Hoofdklasse
Competitie

 

9 november 2019

AZSV moet de verhuizing van de Hoofdklasse B naar de Hoofdklasse A goed bevallen. De ploeg uit Aalten pakte namelijk de eerste periodetitel (de eerste ooit in de hoofdklasse) door met 0-1 te winnen in de lastige uitwedstrijd tegen Achilles Veen. Jardell Kruidbos scoorde na een kwartier in de eerste helft het, naar wat later bleek, winnende doelpunt. AZSV verdient daarmee een ticket voor de nacompetitie richting de Derde divisie.

 

AZSV begint het feestje om de periodetitel al op het veld. 
Foto: Aad van der Graaf


Sportlust '46 en DHSC hadden bij een nederlaag van AZSV ook nog aanspraak kunnen maken op de periode, maar Sportlust ging in de blessuretijd ten onder aan Capelle (1-0). Er werd niet meer afgetrapt na het doelpunt van Justin van Mullem. DHSC won wel, met grote cijfers zelfs. Rijsoord werd met een 4-0 nederlaag naar huis gestuurd. De Utrechters staan daardoor nu wel alleen tweede, op drie punten achter de koploper en drie punten voorsprong ten opzichte van Sportlust '46.

Nummer vier DUNO Doorwerth liep tegen een even grote als onverwachte nederlaag aan. ARC deelde in Alphen aan den Rijn een dreun uit van jawelste. Het werd maar liefst 5-0. DUNO loopt daarmee zware averij op als het de blik naar boven richt. Naar onderen kijkend zijn SC Feyenoord, FC Rijnvogels en Capelle op de bagagedrager komen zitten. Feyenoord zorgde voor de grootste overwinning van de dag door Smitshoek met 8-1 te verslaan. FC Rijnvogels gunde Achilles '29 nog wel een doelpuntje, maar verder geen punten: 1-4.

Van de onderste vier ploegen heeft alleen FC 's-Gravenzande punten gehaald. De ploeg uit het Westland won met 2-0 van Jodan Boys en klimt daardoor twee plaatsen, naar plek dertien. Spijkenisse, twee jaar geleden nog Derde divisionist, blijft in zwaar weer. De ploeg van Peter van Wubben wist voor de vierde keer op rij niet te scoren. Adair Veiga Lopes deed dat wel voor Zwaluwen en door het 0-1 verlies staat Spijkenisse nu op een degradatieplaats, met alleen Achilles '29 nog onder zich.

 

 

Achilles Veen - AZSV  0-1 (0-1)
ARC - DUNO D.  5-0 (2-0)
Capelle - Sportlust '46  1-0 (0-0)
DHSC - Rijsoord  4-0 (2-0)
FC 's-Gravenzande - Jodan Boys  2-0 (0-0)
Smitshoek - SC Feyenoord  1-8 (1-3)
Spijkenisse - Zwaluwen  0-1 (0-1)
Achilles '29 - FC Rijnvogels  1-4 (0-0)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse A.