Nieuws

Derde divisie: Wie stopt Sparta Nijkerk af?

Nabeschouwing
Derde divisie
Competitie

 

9 november 2019

Promovendus Sparta Nijkerk handhaaft zich met groot gemak aan de kop van de Derde divisie. De Nijkerkers, die vorig seizoen via de nacompetitie promoveerden, lijken rechtstreeks op weg te zijn naar de Tweede divisie. In navolging van Noordwijk, dat dat kunstje (twee keer achter elkaar promoveren) afgelopen zomer flikte.

 

Ter Leede (middenmoter en eveneens promovendus) kwam tekort tegen de ploeg van trainer Eric Speelziek. Het werd 0-4 voor Sparta Nijkerk, dat dus ook aan het doelsaldo kon werken. De productie van doelpunten kwam pas op gang nadat Ian van Oterlo na ruim een half uur spelen met rood (twee keer geel) kon vertrekken. Sparta Nijkerk trok meteen profijt van de man-meer-situatie door nog voor de pauze twee keer te scoren. 

Nummer twee, DVS '33 Ermelo, heeft met de nodige moeite gewonnen van VVSB, dat acht wedstrijden op rij ongeslagen was. In Noordwijkerhout kwam de thuisclub op voorsprong, maar voor rust trok Soufian Moro uit een vrije trap de stand gelijk. Frank van der Burg bracht met een 'lucky goal' de Ermeloërs op voorsprong en in de blessuretijd zorgde Rafael Uiterloo definitief voor de winst: 1-3. 

 

Stanley Husen (links) scoort in de slotfase uit een hoekschop koppend de gelijkmaker voor Barendrecht: 2-2.
Foto: Cees Bakker


Hoek had tegen Harkemase Boys een totale off day. Of stegen de Harekieten boven zichzelf uit? De waarheid zal wel ergens in het midden liggen. Hoe dan ook, de Friezen knalden over de Zeeuwen heen en met een 6-0 nederlaag op zak was de verre terugreis voor Hoek twee keer zo lang geworden. Hoek staat nog wel derde, maar Harkemase Boys is genaderd tot op één punt en heeft een wedstrijd minder gespeeld. Volgende week krijgt Hoek de koploper op bezoek.


Ook ODIN '59 heeft nu minder verliespunten dan Hoek (eentje). De ploeg uit Heemskerk versloeg DOVO met 3-2.

Onderin komt er meer tekening in de strijd. Ajax won met 2-1 van ONS Sneek, waardoor de Ajacieden twee plaatsen klimmen ten koste van DOVO en VVOG. De Harderwijkers verloren nipt met 0-1 van Excelsior '31 (kopbal Boy Boeloerditi), maar dat betekende wederom geen punten.
ONS Sneek blijft troosteloos onderaan staan, met slechts drie punten op het conto. GOES staat daar met zeven punten net boven en daar zijn de Zeeuwen blijven staan na de 1-2 nederlaag tegen FC Lisse. Vlak voor tijd maakte Tom Duindam de winnende voor de Lissenaren.

 

Ajax - ONS Sneek  2-1 (1-0)
Barendrecht - Jong Almere City FC  2-2 (0-2)
Harkemase Boys - Hoek  6-0 (4-0)
ODIN '59 - DOVO  3-2 (1-1)
Ter Leede - Sparta Nijkerk  0-4 (0-2)
VVOG - Excelsior '31  0-1 (0-1)
GOES - FC Lisse  1-2 (0-0)
VVSB - DVS '33 Ermelo  1-3 (1-1)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de derde divisie.