Nieuws

Tweede divisie: Quick Boys brengt 'Vogels' eerste verlies toe

Nabeschouwing
Tweede divisie
Competitie

 

9 november 2019

Quick Boys heeft koploper IJsselmeervogels het eerste verlies bezorgd. Jan-Willem Kamp scoorde in de blessuretijd met het hoofd de winnende treffer: 2-1. Na een doelpuntloze eerste helft zette de thuisclub na de pauze meteen druk en dat resulteerde direct in een treffer van Tommy Bekooij. Bij IJsselmeervogels lukte weinig tot niets.

 

In de eerste helft miste de rode ploeg twee levensgrote kansen, om vervolgens pas in de slotfase weer voor wat gevaar te zorgen. Twee minuten voor tijd scoorde Robbert Olijfveld na een wanhoopsoffensief de gelijkmaker. Drie minuten later zorgde Kamp echter voor de apotheose aan de andere kant van het veld. De nederlaag vormt voor IJsselmeervogels een dieptepunt na drie gelijke spelen in de competitie op rij. Alleen de winst tegen FC Den Bosch in het KNVB-bekertoernooi was een positieve uitzondering.

 

IJsselmeervogels bleef wel koploper, want Koninklijke HFC was op zondag gegadigde om de koppositie over te nemen, maar maakte dat totaal niet waar door met 4-1 te verliezen van De Treffers. De Groesbekers hadden bij rust al een 3-0 voorsprong opgebouwd en zijn nu al negen wedstrijden op rij ongeslagen. Voor de 'Koninklijke' was het de eerste nederlaag na een serie van vijf gewonnen wedstrijden.

 

HHC Hardenberg won met 2-1 van TEC. Daarbij mogen de Sallanders doelman Sander Danes dankbaar zijn, want de keeper had in de slotfase een paar weergaloze reddingen in huis. HHC steeg naar plek twee (één punt achterstand op IJsselmeervogels) en ging en passant AFC voorbij dat in Noordwijk niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel. Raily Ignacio pikte weer eens zijn doelpuntje mee en Fouad Belarbi redde voor de Amsterdammers een punt door de 2-2 te scoren.

 

Jeremy Moreno schiet de 2-1 voor Excelsior Maassluis achter doelman Bradly van der Meer. Thomas Bakker (4) komt te laat.
Foto: Harry Noordhof


Excelsior Maassluis en Rijnsburgse Boys hielden elkaar tijdens een vermakelijke wedstrijd in evenwicht. Excelsior kwam in de eerste helft twee keer op voorsprong, maar toch gingen de Rijnsburgers bij rust aan de leiding. Omar Ouali zorgde uiteindelijk voor de puntendeling.
Kozakken Boys won met 1-2 van Jong FC Volendam en is daardoor Katwijk gepasseerd, dat in Spakenburg met 4-2 van de 'Blauwen' verloor. Jordi Bitter was met twee doelpunten de meest productieve speler bij de Spakenburgers, die weer een plaatsje klimmen op de ranglijst. Dertiende nu.

GVVV heeft de eerste thuisoverwinning van het seizoen te pakken. Laagvlieger ASWH werd met 3-0 heen gezonden. De Ambachters blijven op de zeventiende plaats staan en zien boven zich Quick Boys en Scheveningen uitlopen. Scheveningen weerhield op 'Het Kasteel' Jong Sparta van scoren, maar vond zelf het net evenmin, 0-0 derhalve.

 

 

Excelsior Maassluis - Rijnsburgse Boys  3-3 (2-3)
GVVV - ASWH  3-0 (1-0)
HHC Hardenberg - TEC  2-1 (1-1)
Noordwijk - AFC  2-2 (1-1)
Jong FC Volendam - Kozakken Boys  1-2 (1-1)
Spakenburg - Katwijk  4-2 (2-2)
Jong Sparta - Scheveningen  0-0 (0-0)
Quick Boys - IJsselmeervogels  2-1 (0-0)
De Treffers - Koninklijke HFC 4-1 (3-0)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.